Dokumentation Nordvärmland

Är du intresserad av foto, skrivande, dokumentation, research och vara delaktig i hela den process som krävs för att göra en bok? Då är denna kurs definitivt något för dig!

Kvinna i skogen

Sista ansökningsdag: 15 april 2020

Kursstart: 19 augusti 2020
Kurstid: Heltid, tre terminer. 
CSN berättigad: ja
Internat:
Ja

Nordvärmland är i allra grad värt att utforska

Naturen är storslagen, djurlivet rikt, kulturhistorien hisnande. Här finns också mystiken, sägnerna, historierna, finnskogen och de små byarna. Här finns det vilda och det ovanliga. Gott om naturreservat och geologiska spår, vilda djur och öring i bäcken. Listan kan göras lång. "Dokumentation Nordvärmland" startar på NOLL, ett och ett halvt år senare ska boken vara klar i samband med en utställning om arbetet. 

En del vet vi nu, men inte allt

Vi ska söka efter det som ännu inte är känt – eller upptäckt. Den första tiden (fyra-sex veckor) ska vi ägna oss åt rekognosering av hela Nordvärmland. Skapa förutsättningar, göra research, prata med lokalbefolkningen, besöka så många platser som möjligt. Det finns också många kunniga människor runt om i Värmland som vi kan bjuda in till föreläsningar inom sitt specialområde. Finnskogen är ett exempel på detta. Floran, geologin, kultur och människor är några andra. Till en början.

Målet är att ta in så många platser som möjligt, fakta, intryck, känslor, för att återkomma vid rätt tidpunkt för fotografering, dokumentation och skrivande. 

I kursen ingår en fotoutbildning, redigering och bildbehandling, dokumentation och skrivande. Det ingår även ett marknadsföringsmoment. Boken kommer att innehålla cirka 227 sidor och ska inrymma ett 30-tal artiklar med skiftande omfång i text och bild. Svartvitt och färg.

Ansökan

Du som söker bör ha ett intresse av fotografering med systemkamera, bildbehandling och skrivande. Kursen är unik i sitt slag och har aldrig tidigare genomförts på någon folkhögskola i Sverige. Utmaningarna är många, möjligheterna är ännu fler. 

 

Undervisningen är gratis, mat, logi,serviceaavgift och eventuellt material tillkommer.  

Kursledare är fotograf och skribent Håkan Olsén