Skoglig utbildning

Är du intresserad av en utbildning som riktar sig mot skogsbranschen eller är du skogsägare och vill fördjupa dig inom skogsbruk? Välkommen!

Plats: Klarälvdalens folkhögskola Stöllet
Omfattning: 40 v (2 terminer)  Distans
Internat: Ja
Kursstart: augusti
Kursen är berättigad till studiemedel från CSN

Sista ansökningsdag: 15 april

Kursen är full! Välkommen att söka till ht 2021

 

Skogen som arbetsplats

Den här utbildningen riktar sig till dig som vill ha ett fritt arbete med naturen som arbetsplats, arbeta inom skogsbranschen eller har egen skog som du vill vårda. Du lär dig bland annat olika tekniker, virkeslära, att visa natur- och kulturhänsyn, terräng och transportkunskap.

Skogen är en framtida källa inom många olika områden och branscher som till exempel textil, bränsle, byggmaterial och till och med plastmaterial. Skogen är också en del av vårt kulturarv som vi behöver vårda på allra bästa sätt.

I utbildningen kommer du få möjlighet att ta motorsågskort och utbildning i röjsågsanvändning och grundläggande metoder för tolkning av skogsbruksplaner. Du får även lära dig om röjning och uppföljning av röjningsarbete, markberedning och olika föryngringsmetoder, gallring och grundläggande metoder för uppföljning av gallring.

Heltidsstudier på distans

Det är en distanskurs som du studerar på 100% med ca 10 närträffar. På närträffarna kommer du få förkunskaper som du sen kan studera vidare hemma. Det kan vara både teori men även praktiska moment. Boende under närträffarna finns på vårt internat. 

 

Förkunskaper

Fullgjord grundskola. 

Alla kan söka! 

Erfarenhet av skogsbruk i egen skog eller i yrkeslivet är meriterande men inget krav.
Det är inte heller något krav, även om det är en bra förutsättning, att ha tillgång till egen skog att praktisera i. 

 

 

Ansök här