Skrivarkurs i sommar med Marit Kapla, vinnare av Augustpriset 2019

Lär dig och inspireras av Marit Kapla, författare till boken Osebol. Boken tog hem årets skönlitterära Augustpris 2019 och handlar om byn Osebol i norra Värmland och dess invånare.

Marit Kapla

 

En skrivarkurs med fokus på intervjuer, poesi och landsbygdsfrågor – saker som är centrala i Marit Kaplas bok Osebol. Kursen har sina rötter i miljön runt den verkliga byn Osebol.

Tanken med kursen är att du som deltagare ska kunna utveckla ditt eget skrivande med inspiration från boken. Vi kommer också att belysa några av de viktiga samhällsfrågor som avspeglas i intervjuerna med byborna i boken.

Kursen kommer att genomföras helt digitalt via Teams. Rundturen i Osebol och inspirationsturen till Kårebolssätern kommer att filmas, det är inga fysiska besök till någon av platserna.  

Rundtur i Osebol

Du får följa Marits arbetsprocess med boken genom en rundtur i Osebol där hon berättar samt visar platser och hus som har betytt mycket i arbetet med boken. Marit kommer att följa dig under hela veckans aktiviteter.

Inspiration från norra Värmland och säterkulturen

Under en inspirationstur vid Kårebolssätern berättar säterns ägare Ingela Kåreskog om säterkulturen. Kursdeltagarna får även möta författaren och historikern Torleif Styffe som berättar om norra Klarälvdalens historia, geografi och dialekter.

Skrivardag och poesi

Kursen innehåller en skrivardag med Marit Kapla, där du bearbetar ditt material och får råd och stöd samt en dag med poeten Ismael Ataria (extern länk), där du får undervisning i att skriva poesi.

 

Utbildningsort: OBS! Digital kurs som sänds via Klarälvdalens folkhögskola i Stöllet.
Kurstid: 14-18 juni 2021.
Sista ansökningsdag: 15 april.
Kostnad: 2.500 kronor. 

Välkommen med din ansökan

Kontakt

Monica Haglund 
Telefon: 010-83 31 203
monica.haglund@regionvarmland.se