Allmän kurs | Vård och service

Om du vill jobba med vård och service så är detta en utbildning för dig.

vård och service

Start:1 april 2019
Språkkrav: Minst D på SFI eller motsvarande
Kurslängd: 2,5 terminer med avslutning juni 2020
Studietakt: 100%
Kursen riktar sig till dig som vill arbeta med människor

Som vårdbiträde är din roll att hjälpa äldre eller personer med funktionsvariationer på ett äldreboende eller hemtjänsten. Du hjälper till med personlig omsorg, till exempel med dagliga rutiner som personlig hygien, ta sin medicin, gå ut på promenader, matlagning, tvätt och lättare städning. Focus ligger på praktiska omsorgsarbetet.

Under utbildningen läser du bemötande, vård och omsorgsarbete, hälsa och livskvalitet, demokrati och jämställdhet, hygien, lyftteknik, vårdetik och tystnadsplikt, svenska med inriktning vård, samhällskunskap, psykologi, och agenda 2030

En dag i veckan arbetar vi praktiskt, går på studiebesök eller lyssnar på föreläsningar. En dag består av självstudier på skolan. Vi använder lärplattform där material läggs upp. Inom vår organisation finns god kompetens och erfarenhet av vård- och vårdutbildning. Hos oss på klarälvdalens folkhögskola finns utbildningen Vård- och omsorg med inriktning socialpedagogisk inriktning om man vill läsa vidare till undersköterska.

Efter avslutad utbildning hos oss har du goda kunskaper i svenska språket, en förståelse för vård och omsorgsområdet och gott självförtroende för din egen vidareutbildning. Vi har en individanpassad utbildning som ska vara givande och rolig. Ger du oss din tid så hjälper våra duktiga lärare dig helhjärtat.

Kursen är studielånsberättigad enl CSN