Till startsidan

Bo på internat

Kristinehamns folkhögskola har ett internat i direkt anslutning till skolan.

På vårt internat Synvillan får du bo tillsammans med människor med skiftande bakgrund och erfarenheter. Detta kan bidra till en viktig personlig utveckling för dig och ge dig minnen för livet. Framför allt innebär internatlivet en unik social miljö, där du kan få många nya vänner.

Kostnader läsåret 2024/2025

(Med reservation för ändringar)

Inackordering

Inackorderingspaketet omfattar rumshyra 7 dagar/vecka och frukost, lunch 5 dagar/vecka.

Boendekostnad (Kostnaden inkluderar obligatorisk kost)

  • Litet enkelrum: 4 256 kronor/månad
  • Standardrum: 4 706 kronor/månad
  • Handikappanpassat rum: (egen toalett/dusch) 4 928 kronor/månad

Ingen matkostnad debiteras för höstlov, jullov, sportlov och påsklov.

Avgiften betalas månadsvis. Avdrag för måltider görs vid schemalagd frånvaro minst en vecka.

Rummen

Internatet har 24 enkelrum med dusch och toalett i korridoren samt gemensamt kök. Dessutom finns två handikappanpassade rum med egen dusch och toalett. Rummen är möblerade med säng inkl. madrass, skrivbord och stol, bokhylla, skrivbords- och sänglampa. Byrå och garderobsutrymmen finns i varje rum. Tvättställ finns på de flesta av rummen och gemensamma toalett- och duschutrymmen i korridoren. Skolornas alla lokaler är rökfria. Husdjur är ej tillåtna inomhus. Du tar själv med dig täcke och kudde, sänglinne, handdukar, överkast och andra textilier som du vill ha i ditt rum. Husgeråd för gemensamt bruk finns.

Försäkringar

I din årliga serviceavgift som kursdeltagare ingår en olycksfallsförsäkring. Den gäller heltid för dig som bor på internatet. För övriga gäller den under verksamhetstid. Om du bor på internatet behöver du dessutom komplettera med en egen hemförsäkring.

Gemensamma utrymmen

I de tre sällskapsrummen har du möjlighet att se på TV och film, äta, spela spel med mera, och du kan koppla upp din egen dator på vår trådlösa internetuppkoppling. Möjlighet till fast internetanslutning finns på varje rum. Du har även tillgång till de stationära datorer som finns i ett av sällskapsrummen.