Nyheter Kyrkeruds folkhögskola

Kom närmare - vårens stora utställning i 13 värmländska kommuner

Kom närmre – en vårutställning som kommer ge dig som besökare en konstnärlig upplevelse utöver det vanliga. Utställningen kommer för första gången finnas i nästan hela Värmland och pågår 28 maj till 30 juni.

Välkommen på utställningen Tillsammans i Arvika konsthall

Den första av vårens två vårutställningar har temat Tillsammans och går att se mellan 5 och 15 maj i Arvika Konsthall.

Nu kan du söka yrkesförberedande kurs - parkarbetare

Nu öppnar vi ansökan för en ny yrkesförberedande kurs inom park och utemiljö med start augusti 2021. Det här är kurs för dig som inte har svenska som modersmål och vill förbereda dig för arbetslivet genom att lära dig att arbeta inom park och utemiljö.

Dags att söka höstens kurser

Sista ansökningsdag för höstens kurser är den 15 april.

Vi testar 10 000-timmarsregeln

Det sägs att om vi ägnar 10 000 timmars övning åt något så kan vi bli hur bra som helst på det. Detta tog våra konstlärare fasta på och skapade en uppgift för kursdeltagare på konstnärligt påbyggnadsår att fördjupa sig i.

Välkommen på digital utbildningsmässa 10 mars

Onsdag den 10 mars är folkhögskolorna med på en digital utbildningsmässa. Där kommer vi att presentera våra allmänna kurser och hur det är att studera hos oss. Utbildningsmässan är anordnad av Samspelet och att den riktar sig till dig som kanske behöver extra stöd eller motivation för att komma igång med dina studier.

Nu stänger vi de gamla numren

För ett år sedan bytte hela Region Värmland till 010-telefonnummer. Hittills har våra tidigare och våra nya telefonnummer fungerat parallellt, men nu på söndag den 28 februari stänger vi de gamla numren för gott.

Sommarkurser 2021

Nu presenterar vi årets sommarkurser. Under vecka 26 och 27 finns det alternativ både för distansstudier och studier på plats. Välkommen in med din ansökan redan idag.

Allmän kurs - estetisk inriktning byter namn

Vår allmänna kurs med estetisk inriktning har bytt namn och heter nu Allmän kurs - konstnärlig inriktning. Vi vill vara tydliga, på vår skola är det konst som är i fokus.

God jul och gott nytt år!

Julen och välbehövd ledighet står för dörren, efter ett år som vi alla kan vara stolta över. Kyrkerud tackar alla för året som gått. 2020, det år vi skulle fira 50 år, blev väldigt annorlunda. Nytänkande och kreativitet har varit ledande ord för hur vi har hittat lösningar på årets utmaningar.

Skolans helg- och sommarkurser påverkas av pandemin

Med hänsyn till den ökade smittspridningen av Covid-19 har skolledningen på Kyrkeruds folkhögskola beslutat en rad olika förändringar när det gäller skolans helg- och sommarkurser.

Nytt regeringsbeslut ger fler möjlighet att testa studier på folkhögskola

Nu i november träder regeringens beslut om att fler ska få aktivitetsstöd för studier via Arbetsförmedlingen i kraft. Det innebär att fler kommer att få möjlighet att testa på att börja studera, utan att behöva ta studielån.

Nya konstkurser på distans

Utveckla ditt konstnärliga uttryck i måleri i lugn och ro hemma hos dig själv under november månad! Två olika distanskurser att välja mellan och du kommer att vägledas av de populära och skickliga konstnärerna Marie Levin och Anneli Pihlgren.

Ny konstnärlig terminskurs i januari

I januari våren 2021 startar Konstnärlig terminskurs – en grundläggande utbildning för dig som vill prova på att studera konst under en termin på folkhögskola. Utveckla ditt konstnärliga uttryck i ämnen som teckning, måleri, skulptur, keramik, textil, grafik och foto.

Nya yrkesförberedande kurser

Äntligen! Kyrkeruds folkhögskola kan nu, i samverkan med Årjängs kommun, erbjuda yrkesförberedande kurser med inriktning vårdbiträde respektive måltidsbiträde och lokalvårdare.

Varmt välkommen till ett nytt läsår

Trevlig sommar!

Håll i och håll ut i sommar så ses vi igen i augusti. Då kommer vi omsorgsfullt att återgå från distansundervisning till närstudier. Ta hand om er.

Om skolans studier i sommar och under hösten

Region Värmlands folkhögskolor följer myndigheternas och folkbildningsrådets rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19. Den 15 juni lättar restriktionerna för gymnasie- och vuxenutbildningarna i Sverige och skolan kommer omsorgsfullt att återgå till närstudier.

Inställt, omställt och utställt

Deltagare som studerat konstnärligt projektår bjuder under sommaren på en fönsterutställning på Herrhagen i Karlstad.

Kyrkeruds folkhögskola ställer in i hela landet

På Kyrkeruds folkhögskola ledde pandemin till distansundervisning och deltagarnas traditionella konstutställning blev i stället en konstinställning. Nu är 29 lådor inställda på olika platser runt om i Sverige och processen finns även att se på webben.

Tillbaka till Kyrkeruds folkhögskola