Målarakademin

Under en termin med fyra närträffar får du grundkunskaper i den tvådimensionella bildens berättande.

 
Målarakademin grund är en kurs som vänder sig till dig som vill men kanske ännu inte riktigt vågat. Det kan också vara så att du har haft en lång paus från ditt måleri och behöver inspiration.
 
Kursen går på en termin med fyra närträffar på plats på skolan och däremellan eget arbete hemma med möjlighet till viss återkoppling av lärare och andra kursdeltagare. Du kommer att få prova på att måla landskap, porträtt, och stilleben med mera.
 
Kursen ger dig grundkunskaper i den tvådimensionella bildens berättande. Du får prova på olika material och tekniker bland annat olika sorters blyerts, kol och torrpastell. Du får lära dig grunderna i akryl och oljemåleri med tillhörande medium och underlag. Vi tittar på färgskalan med utgångspunkt från bland annat Ittens och Albers. Tillsammans utforskar vi färgernas fantastiska möjligheter, öppnar upp vårt seende och inspireras av både då- och samtida konstnärers processer och verk via bildspel.
 
Under den här kursen får du möjlighet att gå in i en djup koncentration i en mycket inspirerande miljö. 

De fyra närträffarna har följande tema och datum

 • 21-09-03–21-09-05
  Vi startar upp vår första träff med att teckna med olika sorters kol, blyerts, trasa, stompf och sudd. Går sedan vidare till pastellkritor och tecknar på olika underlag som vi färgat in.
 • 21-10-01–21-10-03
  Akrylmåleri och färglära.
 • 21-11-12–21-11-14
  Oljemåleri, bildkomposition och gyllene snittet.
 • 21-12-10–21-12-12
  Modellmåleri med levande modell.
Det finns 12 platser till kursen. Observera att all information om vårt nya upplägg och nya priser finns under fliken "Praktisk information och kurskostnader".

Kursmål

Kursens mål är att ge deltagarna en grundläggande kännedom om olika material och tekniker inom måleri och teckning. Den ger grundläggande förutsättningar till fortsatt eget skapande och förbereder för vidare konststudier.
 

Om mig Marie Levin, lärare på målarakademin grund

 
Gick konstskolor på 1980-talet; Kyrkerud, KV:s konstskola och Hovedskou måleri. Bytte riktning mot dans, film med mera. Har arbetat som konstnär och pedagog inom olika kreativa områden som måleri, film, textil, remake/recycle och dans under cirka 30 år.

Fokuserar nu på mitt egna måleri, utforskar färgernas magiska värld och delar gärna med mig av det jag finner fram till. Arbetar i egen ateljé och är för närvarande inriktad mot oljemåleri. Även ansvarig för distanskursen Målarakademin och krokin på Kyrkeruds folkhögskola.