Ullakademin

Ullakademin är en ettårig distanskurs i tovning och riktar sig till dig som vill lära dig mer om tovningens möjligheter och användningsområden.

På Ullakademin studerar du grunderna och utvecklar dina kunskaper om tovning, både med tekniska lösningar och konstnärliga former, för att nå det uttryck du önskar. Kursen ger stora möjligheter till utbyte av erfarenheter, samarbete och nätverksbygge. Undervisningen ger dig både hantverksmässiga och konstnärliga erfarenheter samt bidrar till goda förutsättningar till fortsatt utveckling i textilt hantverk.

Datum för närträffar hösten 2020

  • 4-6 september
  • 2-4 oktober
  • 6-8 november

Tider för samtliga närträffar

  • Fredag: kl. 17.00 – 21.00
  • Lördag och söndag: kl. 08.30 – 15.00

Förkunskaper

För att kunna vara delaktig i kursen behöver du grundläggande kunskaper i digital kommunikation, exempelvis att skicka mejl, samt ha tillgång till en dator. 

Antagning och ansökan

För att din ansökan ska behandlas krävs att den:

  • Är inskickad i tid
  • Innehåller personbevis och personligt brev

I de fall då vi har fler sökande än antal platser på kursen gör vi ett urval baserat på de sökandes behov, motivation att gå kursen samt förmåga att arbeta i grupp. Denna bedömning görs med utgångspunkt i det personliga brevet.

OBS: Din ansökan måste innehålla personligt brev och personbevis för att behandlas. Du får inget personligt mejl där skolan ber om kompletteringar, utan var uppmärksam på statusen under ”Mina ansökningar” på ansökningssidan. (För länk: se automatiskt mejlsvar som skickades när ansökningen gjordes.)

Kontakt

Maria Larsson, samordnare akademier

maria.larsson@regionvarmland.se

010-83 31 340

Christina Ekelund, konstlärare
christinaekelund3@gmail.com