Välkommen på livesänd teater

Välkommen på livesänd teater

Skådespeleri - film och teater på Molkoms Folkhögskola livesänder “No Tears for Queers” av Mattias Brunn från Studio Molkom den 7 och 8 maj klockan 19.00. Välkommen!

Pjäsen handlar om tre mordfall som har slående likheter: Förövarna är unga män, morden präglade av övervåld och skrämmande brutalitet. Tre homosexuella killar blir brutalt mördade, i Katrineholm, Göteborg och Laramie i USA. I respektive fall och stad kommer förövare, rättsamhälle, vänner och familj till tals i en väv av förhörsprotokoll, intervjuer och reflektioner kring manlighet. Vad är det i den sexuella normen som gör homosexuella relationer så hotfulla att det leder till våld? Hur kunde det här egentligen hända i ett öppet, modernt och välinformerat samhälle?

No Tears for Queers är en dramatisering av Johan Hiltons reportagebok med samma namn

Mattias Brunn är dramatiker, skådespelare och regissör och har hyllats av kritiker och publik för sitt arbete utifrån teman om maktstrukturer, maskulinitet, kön och sexualitet. 2019 tilldelades han Staffan Göthe-priset med motiveringen ”Hängivet gestaltar han sceniskt annorlundaskapet. Han röjer dess minfält, förtrollar dess lustgårdar – mångbegåvad, munter och modig”.

På scenen: Daniel Berglund, Charlotta Lundberg, Will Rosander, Linus Viklander
Regi: Anna Almroth
Scenmästare: Rune Sörgård

Datum 

Fredag 7/5 klockan 19.00 och lördag 8/5 klockan 19.00

Biljett

50 kronor

Köp biljett

Du köper biljett via länken nedan till det datum du är intresserad av. Köp biljett senast två timmar före förställningen startar. Du kommer få ett e-mail med länk till livestreamen skickad till dig ungefär en halvtimme före föreställningens start.

7 maj livestream >>

8 maj livestream >>