Bo på internat

Du har möjlighet att bo på internat när du studerar på Molkoms folkhögskola. På internatet blandas människor med skiftande bakgrund och erfarenheter, vilket bidrar till viktig personlig utveckling och gemenskap.

Vi har ett fåtal rum där hund och katt är tillåtna efter ansökan till internatföreståndare.

Kostnader läsåret 2018/2019

Inackordering

Inackorderingspaketet omfattar rumshyra 7 dagar/vecka och mat 5 dagar/ vecka. Där ingår frukost, lunch och middag måndag till torsdag samt frukost och lunch fredagar.

Boendekostnad (Kostnaden inkluderar obligatorisk kost)

  • Enkelrum: 4 475 – 4 880 kr/4 veckor
  • Enkelrum med dusch och toalett: 5080 kr/4 veckor [Obs! Endast ett fåtal rum]
    För ev. sommarkurser gäller speciella priser.

Rumshyra betalas under hela hyresperioden med reducering av hyra under juluppehållet.
Uppsägning av inackordering skall ske 30 dagar i förväg.
Avgift vid byte av rum 350 SEK.
Avgift vid upplåsning av rum efter kl 17.00 och på helgdagar 400 SEK.

Rummen

På Molkoms folkhögskola finns internatbostäderna Gamla, Lugnet, Nordan, Ventilerna, Västan och Östan. Husen ligger i omedelbar anslutning till skolan. Internatet har sammanlagt 67 rum. Rummen är enkelt möblerade med säng inklusive madrass, skrivbord och stol, hylla och sänglampa. Garderobsutrymmen finns i varje rum. Tvättställ finns i så gott som alla rum; gemensamma dusch- och toalettutrymmen finns i korridoren.

Du tar själv med dig täcke, kudde, sänglinne, överkast, handdukar och eget husgeråd och andra textilier som du vill ha i ditt rum.

Rumsfördelning

Rumsfördelning görs c:a en vecka innan kursstart och vi försöker att tillmötesgå dina önskemål i så stor utsträckning som möjligt. Om du önskar bo på internatet anmäl det tidigt då det kan bli fullbelagt. Om rumsantalet understiger antalet bostadssökande tillämpas dubbelrumsplacering vid läsårets inledning.

Försäkringar

Olycksfallsförsäkring är tecknad för dig som studerar på skolan. Som ej inackorderad deltagare är du olycksfallsförsäkrad under skoltid samt under färd till och från verksamheten. 

I början på höstterminen får du ett försäkringsbesked. När du bor på internatet behöver du komplettera med egen hemförsäkring. Observera att eget lösöre på elevhemmen inte täcks av skolans försäkring. Kontrollera med din egen hemförsäkring vad som gäller.

Gemensamma utrymmen

På varje internat finns vardagsrum med TV, kök/pentry med spis, kyl/frys, mikro, vattenkokare/kaffebryggare. Köket är avsett för enklare matlagning. På samtliga elevhem ingår trådlös uppkoppling till internet.Tvättmaskiner, torktumlare och/eller andra torkmöjligheter finns vid några av internaten. Bastu finns på Nordans internat.

Elevhemmen disponeras av dig som deltagare under hela kurstiden, dvs även under lov. 

Du som pendlar har också tillgång till lunchrum på elevhemmet Lugnet. Där finns spis, mikrovågsugn och kylskåp. Detta lunchrum är det enda ställe där medhavd mat får förekomma. Du har också möjlighet att på kvällstid använda dig av skolans lokaler och utrustning, till exempel bibliotek, gym, bio och gymnastiksal.

Matsalen

[Dessa priser gäller endast för dig som studerande på Molkoms folkhögskola, ny prislista kommer HT 2018]

Lunch endast skoldagar: 1300 kr / 4 veckor

Enstaka mål   

Frukost: 35 kronor
Lunch: 65 kronor
Middag: 65 kronor
Eftermiddagskaffe: 10 kronor
Kaffebröd: 10 kronor

Studerande som betalar avgift för mat har rätt till kreditering av avgiften för lov, praktikperioder och skolrelaterad aktivitet som är kopplad till verksamheten vid Molkoms folkhögskola.

Vid aktivitet som pågår under en dag erhålles matlåda, vid aktiviteter som pågår under två dagar eller mer får den studerande kostavdrag. Vid frånvaro som inte kan relateras till skolans verksamhet, såsom begärd ledighet eller annan frånvaro, och som överstiger fem skoldagar ges kostavdrag från och med dag sex.

Vid sjukdom, som innebär frånvaro från skolans internat mer än en vecka, ges kostavdrag från dag ett om läkarintyg uppvisas.

Frånvaron meddelas till administration av biträdande rektor.
Kostavdrag utgår inte vid andra tillfällen än ovan angivna.

Regler för internatboende