Provtagning av vård- och omsorgspersonal

Information om PCR-provtagning för vård- och omsorgspersonal med anledning av covid-19.

Aktuellt

Vård- och omsorgspersonalens provtagning överflyttas till allmänhetens 
Fredag 27 augusti stängdes de särskilda provtagningsstationerna för vårdpersonal. Från och med lördag 28 augusti provtas vård- och omsorgspersonal vid samma provtagningsstationer som allmänheten. Personalen erbjuds också alternativ som innebär egenprovtagning i hemmet.

Egenprovtagningen bokas precis som tidigare via e-tjänsterna på webbplatsen 1177.se. Vård- och omsorgspersonal väljer där alternativet ”Provtagning covid-19 vård- och omsorgspersonal - sjuk eller uppmanats att provta dig (kod krävs)”.

Informationen nedan uppdateras inom kort.

Provtagning för vård- och omsorgspersonal

  1. Medarbetare med symtom som kan tyda på covid-19 kontaktar sin närmaste chef och får en kod för provtagning.
  2. Medarbetaren loggar in i e-tjänsterna på 1177.se, går till beställning av provtagning och väljer alternativet ”Provtagning covid-19 vård- och omsorgspersonal - sjuk eller uppmanats att provta dig (kod krävs)”. Där kan medarbetaren välja mellan provtagning i bil på en provtagningsstation (samma som allmänheten använder), provtagningskit som hämtas på apotek av friskt ombud och hemleverans. 

Den som inte har giltig e-legitimation kontaktar sin vårdcentral för att boka provtagning där.

Mer information om provtagning och beställning av provtagning finns på 1177.se.

Mer information

Om du har frågor som du inte hittar svar på här eller på webbplatsen 1177.se  mejla till personalprovtagningregion@regionvarmland.se