Lediga jobb

Är du nyfiken på att jobba med oss? Tillsammans kan vi skapa livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning.

Finns det ingen tjänst som passar dig ute just nu är du välkommen att anmäla ditt intresse genom att skicka in en spontanansökan till intresseanmalan@regionvarmland.se.

Biträdande verksamhetschef, laboratoriemedicin, Värmland

Karlstad
Hälso- och sjukvård

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Om verksamheten

Hälso- och sjukvården i Värmland är en gemensam organisation indelad i två områden: Område öppenvård (primärvården och psykiatrin) och område slutenvård. Vi har 23 vårdcentraler i hela länet och tre akutsjukhus i Arvika, Karlstad och Torsby. Vi är en lagom stor och sammanhållen sjukvårdsorganisation med korta beslutsvägar som gör att du kan se helheten och vara med och påverka. Vi tror på att hälso- och sjukvård måste utgå från våra patienters behov och medarbetarnas kompetens. Vi vill driva hälso- och sjukvården framåt tillsammans med våra medarbetare.

Inom laboratoriemedicin finns fyra specialiteter som med hög servicekvalitet och gott bemötande producerar pålitliga analysresultat och säkra blodprodukter.

Klinisk kemi har i uppdrag att erbjuda medborgarna att ta prover på vårdcentraler, sjukhus eller privat vårdcentral inom hälsovalet, oavsett vem som har beställt dem, samt att producera pålitliga analysresultat utifrån vårdgivarens behov.

Klinisk mikrobiologi har i uppdrag att utföra analyser av virus, bakterier, svampar samt molekylärbiologiska undersökningar samt ge råd om adekvat provtagning och bistå med tolkning av analysresultat.

Klinisk patologi arbetar med mikroskopisk diagnostik av vävnader och celler som led i utredning och utvärdering av behandling vid tumörsjukdomar och många inflammatoriska tillstånd.

Transfusionsmedicin har uppdraget att tillgodose sjukvårdens behov av blod och blodprodukter samt att tappa plasma för läkemedelstillverkning. Blodgivning sker vid länets åtta tappställen för att blodet sedan ska göras tillgängligt för patienter, dygnet runt, på de tre akutsjukhusen Karlstad.

Arbetsbeskrivning

Du arbetar på uppdrag från verksamhetschef och laboratoriemedicins ledningsgrupp.
Du kommer på uppdrag att självständigt utföra utredningar, skriva rapporter, ta fram underlag för rutiner samt bereda ärenden till och från ledningsgrupp. Du skall, i samarbete med upphandlingsavdelningen och medarbetarna, arbeta med upphandlingar och investeringar, uppföljning av avtal och kontakter med våra leverantörer. Dina arbetsuppgifter omfattar även framtagande av data och analys av statistik för prissättning, produktionsplanering och uppföljning. Du är en strukturerad, analytisk och en drivande person som självständigt kan planera, genomföra och följa upp aktiviteter och uppdrag såväl i ordinarie verksamhet som i olika projekt. Du kommer att fungera som enhetschef för verksamhetens stab och ha personalansvar för medarbetare inom staben.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk examen inom hälso-och sjukvård, ekonomi, statistik, logistik eller ingenjörsvetenskap.

Du behöver för att klara uppdraget ha förståelse för laboratoriemedicin samt dokumenterad kompetens av arbete med ledningssystem och förbättringsarbete samt upphandlingar.

Du bör ha mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.
Vi söker dig med mycket god samarbetsförmåga då arbetet innebär många interna och externa kontakter.

Kontakt
Charlotta Gestblom
, Verksamhetschef
Telefon: 054191191
Mattias Aldrimer
, Medicinskt ledningsansvarig
Telefon: 054615883

Facklig företrädare nås via växeln, tfn 054-61 50 00

Anställningsform:
Tillsvidare
Omfattning:
Heltid 100 procent/Tidsbegränsad anställning/tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast:
07 februari 2020
Publicerad:
21 januari 2020
Referensnummer:
Dnr RS/200107
Löneform:
Individuell lönesättning
Erfarenhet krävs:
Ja
Körkort krävs:
Nej
Antal platser:
1
Övrigt

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Läs mer
Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete
Sök jobbet här
Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Våra lediga tjänster