Lediga jobb

Är du nyfiken på att jobba med oss? Tillsammans kan vi skapa livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning.

Finns det ingen tjänst som passar dig ute just nu är du välkommen att anmäla ditt intresse genom att skicka in en spontanansökan till intresseanmalan@regionvarmland.se.

Analytiker, inriktning statistik, avdelningen för regional tillväxt, Karlstad

Arbetsplats:
Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland. Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.

Avdelningen för regional tillväxt består av till positiva, kompetenta och lösningsfokuserade glada och drivande kollegor. Vårt uppdrag är att i nära samverkan med privata och offentliga aktörer regionalt, nationellt och inom EU bedriva en strategisk utvecklingsverksamhet som stärker Värmlands långsiktiga konkurrenskraft och som samtidigt bidrar till en jämlik och hållbar regional tillväxt i hela Värmland. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara.

Beskrivning:
Stödfunktionen analys och uppföljning är ansvarig för den övergripande analysverksamheten inom avdelningen för regional tillväxt. Vi arbetar med att sammanställa statistik, analysera, följa upp och tillhandahålla underlag för att bidra till och utveckla avdelningens uppdrag. I arbetet ingår att skriva rapporter, kvalitetsgranska utredningar och upphandlingar samt i övrigt bidra till projektens och avdelningens verksamhet. För att ligga i framkant i det regionala tillväxtarbetet är omvärldsbevakning inom samhällsutvecklingen viktig. Inom funktionen ingår därtill att vara ett verksamhetsstöd till ledningen.

Kvalifikationer:
Du som söker tjänsten har förmågan att bidra till att skapa ett gott samarbetsklimat. Då rollen bygger på nära samarbete mellan kollegor och ibland även externa aktörer är bemötande och samarbetsförmåga viktiga egenskaper. Du ska arbeta aktivt, individuellt eller tillsammans med andra, för att effektivt nå gemensamma mål. Vi söker dig som är lösningsfokuserad och ser möjligheter i förändringar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Tjänstens inriktning är att framförallt arbeta inom området kompetensförsörjning och arbetsmarknad.

Vi vill att du har:

• Akademisk examen och mycket god kunskap inom statistik.

• Mycket god analytisk förmåga.

• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

• Känner dig trygg att tala inför mindre eller större grupper.

• B-körkort

Det är meriterande att ha kompetens inom jämställdhetsfrågor.

Vi ser gärna att du skickar in både personligt brev och cv.

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Omfattning:
Heltid
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse Intervjuer kan ske löpande under rekryteringsperioden.
Besk. tidsbegränsning:

Visstidsanställning t o m 2020-12-31

Ansök senast:
2019-06-27
Referensnummer:
Dnr RS/191580
Antal platser:
1
Kontaktperson:
Stina Sjölin, verksamhetsområdeschef
072-469 01 50
Sandra Svenneberg, samordnare analysfunktionen
072-541 10 94
Facklig företrädare:
Gunilla Evers, Vision
070-618 77 57
Publicerad:
2019-06-13
Sök jobbet här

Våra lediga tjänster