Jobba med oss på primärvårdsrehabiliteringen

Primärvårdsrehabiliteringen erbjuder hälsofrämjande rehabilitering för personer i alla åldrar och uppnå bästa möjliga hälsa och där patientens egna resurser tas tillvara.

Primärvårdsrehabiliteringen är en aktör för personer som söker sig direkt till oss och för de som kommer via sluten- eller öppenvården. Primärvård kännetecknas av ett brett diagnospanorama och i verksamheten ingår att utreda och behandla både akuta och kroniska besvär samt att bedriva ett hälsofrämjande arbete.

Primärvårdsrehabiliteringens huvuduppdrag är att erbjuda förebyggande, hälsofrämjande och jämlik rehabilitering i hela länet för personer i alla åldrar. Detta sker i samverkan med interna och externa aktörer. Uppdraget syftar till att utreda, behandla och förebygga sjukdomstillstånd och skador som ligger till grund för olika former av aktivitets- och funktionsnedsättningar. Vi ingår i vårdval Värmland och vi finns i hela Värmland. 

Kompetenser som arbetar inom primärvårdsrehabiliteringen:

  • Fysioterapeuter
  • Arbetsterapeuter 
  • Kuratorer
  • Assistenter
  • Vårdadministratörer

Våra arbetsplatser

Primärvårdsrehabilitering norra

Vi är verksamma i Sunne, Hagfors, Likenäs, Torsby och Munkfors.

Primärvårdsrehabilitering västra

Vi är verksamma i Säffle, Årjäng, Charlottenberg med satellitmottagningar i Grums och Arvika.

Primärvårdsrehabilitering södra

Vi är verksamma i Karlstad på vårdcentralen Gripen, Kronoparken, Molkom med satellitmottagningar på Västerstrand, Skoghall, Rud, Herrhagen och Skåre. Vi finns också i Kil samt Forshaga. 

Primärvårdsrehabilitering östra 

Vi är verksamma i Kristinehamn och Filipstad. 

Söker du kontaktuppgifter till vården?

På 1177 Vårdguiden finns telefonnummer, öppettider och e-tjänster till Region Värmlands alla vårdmottagningar.