Nyheter Sjukhusbiblioteket

I Karlstad kan patienter låna en iPad

Med den kan du till exempel surfa fritt på internet, läsa tidningar i appen Readly (det finns över 4000 st) och lyssna på ljudböcker eller läsa e-böcker i appen Biblio.

Veckans tips - låna filmer

Vi köper ständigt in ”nya” filmer. Du kan låna och reservera från alla våra sjukhusbibliotek i Värmland.

Veckans tips - 10 anledningar att inte bjuda hem folk

Vad ska man bjuda på? Tänk om ingen kommer? Tänk om det blir stelt? Frågorna kan vara många men här finns också lösningarna som hjälper dig bjuda hem folk.

Finns det några nya böcker att låna?

Det finns såklart massor av nya böcker att låna. Läs om dem här i senaste nyhetslistan.

Veckans tips - bilderböckerna om grodan och hans vänner

Ni har väl inte missat den nederländske konstnären och författaren Max Velthuijs (1923-2005) underfundiga bilderböcker om grodan och hans vänner?

Veckans tips - en riktigt bra fantasyserie

Magikern Kvothe berättar sitt livs historia; om den lyckliga barndomen i ett kringresande teatersällskap, som får ett abrupt slut då han blir föräldralös och tvingas till en tillvaro som gatubarn.

Spikningsceremoni med Staffan Tevell i Karlstad

På fredag den 25 oktober kl 12.00 presenterar Staffan Tevell sin avhandling och spikar upp den på björkstammen på Sjukhusbiblioteket i Karlstad.

Veckans tips - En gentleman i Moskva

1922 döms Greve Alexander Rostov till husarrest för en dikt han skrivit.

Ny lista med lästips för dig som gillar feelgood-böcker

Nu är feelgood-listan uppdaterad med de allra senaste böckerna inom denna genre. Böcker som efterlämnar en skön känsla efter avslutad läsning..

Veckans tips - Systerklockorna av Lars Mytting

År 1880 i en medeltida stavkyrka i Butangen ringer sedan ca hundra år de mytomspunna systerklockorna.

Veckans tips - en fin men komplicerad kärlekshistoria

Sofia får chansen att rusta upp Svartsjö slottspark men upptäcker snart att det är något mystiskt med trädgården och dess ägare...

Nytt att låna hos oss

Nyfiken på vilka nya deckare som finns att låna? Det och allt annat nytt som kommit den senaste månaden kan du läsa om i nyhetslistan.

Veckans tips - en katts resedagbok

Den ena huvudpersonen är en herrelös katt som blir omhändertagen av Satoru. Katten får namnet Nana.

Veckans tips - en nagelbitare med en kittlande story

1959 försvann hela gruvstaden Silvertjärns befolkning på 900 personer utan ett spår. Ingen vet hur eller varför och staden har sedan dess stått öde och förfallit.

Boksläpp med Säffleläkaren Stig Andersson

På torsdag den 19 september mellan kl. 12.00-13.00 utanför Sjukhusbiblioteket på Centralsjukhuset i Karlstad.

Veckans tips - en guide för återhämtare från utmattning

“Hejdå stress” är en humoristisk personlig bok med handfasta råd och tips till den som drabbats av utmattning och är på bättringsvägen.

Veckans tips - Inger Alfvéns senaste roman

Det här är Inger Alfvéns 24:e roman och här får man lära känna Lollo som är född på 50-talet. Hon halvtidsjobbar som psykolog men har satsat sina krafter på de två barnen, skött marktjänsten, inrett villan i Bromma medan maken Peter har bestämt över allt annat.

Det finns mycket nytt att låna

Nu kan du läsa nyhetslistan för september och se allt nytt som finns att låna hos oss.

Bibliotekskatalogen avstängd på måndag 12 augusti

Vi uppgraderar vårt bibliotekssystem under måndagen vilket innebär att Bibliotekskatalogen på webben inte är tillgänglig. I biblioteket kan vi inte heller hjälpa dig att söka fram böcker, reservera eller göra omlån. Men du är välkommen in för att låna, vi har öppet som vanligt.

Nytt att låna hos oss

Behöver du tips till sommarläsningen eller bara är nyfiken på vilka nya böcker som finns att låna? Kolla då in den senaste nyhetslistan här.

Missa inga reservationer under sommaren - frys ditt konto

Detta innebär att de böcker du står i kö på ”hoppar över” dig under semesterperioden men att du ändå behåller din plats i kön. Kontakta oss eller gör det själv i Bibliotekskatalogen på Mina sidor under Mina uppgifter.

Längre lånetid under sommaren

Under juni och juli får du 6 veckors lånetid. Så passa på att bunkra upp inför semestern. Det gäller inte för böcker det är kö på och filmer men i stort sett allt annat.

Nytt att låna hos oss

Nyfiken på att se vilka nya böcker med mera som finns att låna? Kolla in den senaste nyhetslistan.

Följ oss på Instagram denna vecka

Vi har hand om Svensk Biblioteksförenings Instagramkonto denna vecka. Kolla in oss på svbib.

Tillbaka till Sjukhusbiblioteken