Nyheter Sjukhusbiblioteket

Sommartider mellan 24 juni och 2 augusti

Vi har lite annorlunda öppettider och vissa perioder även stängt under sommaren. Kolla här för att se när ditt bibliotek är öppet.

Missa inga reservationer under sommaren - frys ditt konto

Detta innebär att de böcker du står i kö på ”hoppar över” dig under semesterperioden men att du ändå behåller din plats i kön. Kontakta oss eller gör det själv i Bibliotekskatalogen på Mina sidor under Mina uppgifter.

Längre lånetid under sommaren

Under juni och juli får du 6 veckors lånetid. Så passa på att bunkra upp inför semestern. Det gäller inte för böcker det är kö på och filmer men i stort sett allt annat.

Veckans tips - Sveriges bästa och vackraste golfbanor

Att spela golf är förutom själva sporten en upplevelse nära naturen.

Veckans tips - en bilderbok om kaninen Jacominus

Kaninen Jacominus Gainsboroughs liv handlar om såväl stora som små saker, glädje, sorg och allt däremellan.

Veckans tips - en feelgoodbok om hur livet snabbt kan ändras

Strax efter att Margarets pojkvän friat är de båda med om en flygolycka. Margaret hamnar på sjukhus med insikten om att hon kanske aldrig mer kommer kunna gå igen.

Nytt att låna hos oss

Nyfiken på att se vilka nya böcker med mera som finns att låna? Kolla in den senaste nyhetslistan.

Veckans tips - om vädrets makter

Det handlar om stora oväder, klimatförändringar, odlingsförutsättningar och mycket mer.

Veckans tips - en guide till ätbara insekter

Varför inte prova några nya rätter till påskbordet?

Följ oss på Instagram denna vecka

Vi har hand om Svensk Biblioteksförenings Instagramkonto denna vecka. Kolla in oss på svbib.

Veckans tips - en sannsaga om maktmissbruk

I "Domardansen" blir den bohemiska mångmiljonären Gustaf Unman grundlurad av en förslagen och samvetslös person som utger sig för att vilja honom väl - en karismatisk domare.

Nytt att låna hos oss

Veckans tips - hur du skapar ditt drömbröllop med liten budget

Längtar du efter det perfekta bröllopet, efter en oförglömlig dag med en vacker vigsel och en storslagen fest med nära och kära?

Veckans tips - en hel bok bara om luktärt

Historia, blomsorter och odlingstips kombinerat med en mängd vackra bilder av luktärter.

Veckans tips - databasen Embase har fått ett nytt utseende

Vill du veta mer om hur du söker i det nya gränssnittet? På biblioteket svarar vi gärna på dina frågor.

Veckans tips - lappa och laga

I Kerstin Neumüllers nya bok får vi såväl reminders som nya tips på hur man kan förlänga livet på alla älsklingsplagg.

Det finns grupprum/studierum att boka hos oss

Behöver ni sitta i lugn och ro och diskutera eller plugga ihop kan ni boka grupprum hos oss.

Nytt att låna i mars

Nyfiken på vilka nya böcker med mera som finns att låna? Kolla in den senaste nyhetslistan.

Veckans tips - berättelser om extraordinära hjärnor

Helen Thomson som är vetenskapsjournalist och författare har rest jorden runt för att träffa och lära känna människorna med världens märkligaste hjärnor.

Veckans tips - geografins makt

Varför vill inte England att Skottland ska bli självständigt? Varför vill inte Kina se ett enat Korea? Svaret är geografin.

Veckans tips - läs om svälten i Sverige under 1860-talet

Genom enskilda människors livsöden berättar Magnus Västerbro en skakande historia om ett avlägset Sverige, men samtidigt ett som var här alldeles nyss.

Veckans tips - nya rapporter inom hälso- och sjukvård

Denna vecka tipsar vi om vår lista med nya rapporter inom hälso- och sjukvård som utkommer månadsvis. I listan sammanfattas och länkas bland annat rapporter från svenska HTA-organisationer, SBU, SKL och myndigheten för vård och omsorgsanalys.

Veckans tips - kalla bad

När snön vräker ner är det inte säkert att man är så sugen på ett kallt bad. Men det finns många hälsovinster med just detta. Något som Linda Ahlgren och Linda Vagnelind delar med sig om i boken "Kalla bad".

Nytt att låna i februari

Kolla in den senaste listan med alla nyinköpta böcker, ljudböcker, filmer mm som finns att låna hos oss.

Nytt att låna hos oss

Nu kan du titta i årets första lista med alla nyinköpta böcker, ljudböcker, filmer mm som finns att låna hos oss.

Tillbaka till Sjukhusbiblioteken