Nyheter Sjukhusbiblioteket

Veckans tips - samlad information och vetenskapliga artiklar om Covid-19

Sjukhusbiblioteken har lagt upp länkar till aktuell information och vetenskapliga artiklar som rör covid-19.

Veckans tips - reflektera över evidens i omvårdnadsarbetet

Vetenskapskafé REPO är ett pedagogiskt material som ska inspirera till viktiga frågor om de metoder som används i det dagliga omvårdnadsarbetet.

Veckans tips - hur du kan använda rädslan som drivkraft

I boken Fear bubble förklarar Anthony Middleton hur han lärde sig tackla rädslan och använda den som drivkraft.

Här finns den senaste listan med allt nytt som du kan låna hos oss

Nu kan du bläddra i nyhetslistan för mars månad.

Veckans tips - en feel good-bok som gör skäl för namnet

Kistbyggarna är en härlig och varm roman som lockar till skratt men även tvingar fram en liten tår i ögonvrån.

Veckans tips - satiriska klurigheter av Robert Nyberg

Det är smart, roligt och verkligt underhållande i Robert Nybergs senaste bok "Som ett brev på posten".

Veckans tips - en spionroman

I efterkrigstidens sönderbombade London lämnas två syskon ensamma kvar när deras föräldrar flyttar till Singapore där fadern sägs ha fått arbete.

Veckans tips - en biografi om den ryske tsarens hovjuvelerare

Wilhelm Bolin och hustrun Maria köper 1902 en egendom i Småryd i utkanten av Båstad. Detta blir en samlingsplats för stora delar av denna rysk-österrikiska släkt med svenska rötter.

Vad finns det för nya böcker att låna?

Den senaste listan med allt nytt som finns att låna hos oss kan du nu läsa här.

Tips på nya rapporter

Nu finns en ny lista med tips på rapporter och utredningar inom området hälso- och sjukvård samt böcker om organisation och ledarskap.

Nya böcker som du kan låna

Ta en titt i nyhetslistan för januari så ser du allt nytt som finns att låna hos oss.

Öppettider runt jul och nyår

Vi har lite annorlunda öppettider under jul- och nyårshelgerna. Här hittar du ditt sjukhusbiblioteks öppettider.

Nya böcker att låna

Nu är den sista nyhetslistan för året här med tips på allt nytt som finns att låna hos oss.

I Karlstad kan patienter låna en iPad

Med den kan du till exempel surfa fritt på internet, läsa tidningar i appen Readly (det finns över 4000 st) och lyssna på ljudböcker eller läsa e-böcker i appen Biblio.

Finns det några nya böcker att låna?

Det finns såklart massor av nya böcker att låna. Läs om dem här i senaste nyhetslistan.

Spikningsceremoni med Staffan Tevell i Karlstad

På fredag den 25 oktober kl 12.00 presenterar Staffan Tevell sin avhandling och spikar upp den på björkstammen på Sjukhusbiblioteket i Karlstad.

Ny lista med lästips för dig som gillar feelgood-böcker

Nu är feelgood-listan uppdaterad med de allra senaste böckerna inom denna genre. Böcker som efterlämnar en skön känsla efter avslutad läsning..

Nytt att låna hos oss

Nyfiken på vilka nya deckare som finns att låna? Det och allt annat nytt som kommit den senaste månaden kan du läsa om i nyhetslistan.

Boksläpp med Säffleläkaren Stig Andersson

På torsdag den 19 september mellan kl. 12.00-13.00 utanför Sjukhusbiblioteket på Centralsjukhuset i Karlstad.

Det finns mycket nytt att låna

Nu kan du läsa nyhetslistan för september och se allt nytt som finns att låna hos oss.

Bibliotekskatalogen avstängd på måndag 12 augusti

Vi uppgraderar vårt bibliotekssystem under måndagen vilket innebär att Bibliotekskatalogen på webben inte är tillgänglig. I biblioteket kan vi inte heller hjälpa dig att söka fram böcker, reservera eller göra omlån. Men du är välkommen in för att låna, vi har öppet som vanligt.

Nytt att låna hos oss

Behöver du tips till sommarläsningen eller bara är nyfiken på vilka nya böcker som finns att låna? Kolla då in den senaste nyhetslistan här.

Missa inga reservationer under sommaren - frys ditt konto

Detta innebär att de böcker du står i kö på ”hoppar över” dig under semesterperioden men att du ändå behåller din plats i kön. Kontakta oss eller gör det själv i Bibliotekskatalogen på Mina sidor under Mina uppgifter.

Längre lånetid under sommaren

Under juni och juli får du 6 veckors lånetid. Så passa på att bunkra upp inför semestern. Det gäller inte för böcker det är kö på och filmer men i stort sett allt annat.

Nytt att låna hos oss

Nyfiken på att se vilka nya böcker med mera som finns att låna? Kolla in den senaste nyhetslistan.

Tillbaka till Sjukhusbiblioteken