Workshops 21 november

Presentationer av workshops kommer att ske i form av ett mässtorg i orkestersalen på Spinneriet. Orkestersalen kommer att vara öppen mellan kl 09.00 och 10.15.

Följande workshops är anpassade för förskola – åk 3.

Teater Pero

Workshop i samband med föreställningen ”Ett ord är ett ord”

Våra duktiga och erfarna dramapedagoger erbjuder dramapass i anslutning till föreställningen Ett ord är ett ord. Barnen får tillsammans med pedagogerna göra övningar, med avstamp i föreställningen, som främjar fantasin, lusten till ord och till läsning. Vi vill tillsammans med barnen fördjupa teaterupplevelsen och stimulera skaparlusten.

Kontakt

Karin Westholm
karin@pero.se 
Sveavägen 114, 113 50 Stockholm
0709-74 97 32


Blå Björk Samspel

Rytm och Rörelse för 4-5 åringar samt åk F-3

Interaktiva verkstäder med rytmlekar, trumspel, sång och dans för de yngre barnen.  Samspel och kreativ tillsammans-lek i grupp. Varje individ är lika viktig för gruppens utveckling och funktion och vi arbetar med detta för att visa att det är roligt att göra tillsammans!

Kontakt

Mikael och Christina Gabrielsson
Christina@blabjork.se
Herrhagsgatan 32, 65222 Karlstad
070-5150268


Wermland Opera

Plirre och ploj

Plirre & Ploj med en massa skoj!

Vad är Commedia del arte

Kort introduktion i commedia del arte dans.

Kontakt

Fredrik Sjöstedt
fredrik.sjostedt@wermlandopera.com
Älvgatan 49, 652 30 Karlstad
073-1547274


Unga Västanå/Västanå

Drama, teater och berättande

Vi skräddarsyr skapande skola-projekt efter den aktuella skolans önskemål. På denna workshop kommer ni få smakprov på olika former av projekt som vi erbjuder.  Drama, teaterimprovisation och berättande är byggstenar i våra skapande skola-projekt, genom att exempelvis skapa en scenisk föreställning utifrån elevernas egna berättelser, prova på maskteknik, dans (t ex halling, schottis, slängpolska) och akrobatik. Eller varför inte arbeta lite djupare med någon av Selma Lagerlöfs berättelser?

Kontakt

Linnea Benneberg
linnea@vastanateater.se
Sundgatan 13, 686 33 Sunne
0707-357121


Kunskapsteatern

Drama och Presentationsteknik

Genom lekfulla dramaövningar anpassade efter målgruppens ålder, jobbar vi med att förmedla med hjälp av kroppsspråk, röst och att ”våga” inför andra. Teori och tips på hur man får sin publik att lyssna varvas sedan med praktiska övningar. 

Kontakt

Mattias Walan
info@kunskapsteatern.se
c/o Fält, Ullmyrsgatan 7, 654 69 Karlstad
073-0482831


Duo Danzeros Cirkus & Teater

Cirkus – mer än hästar och sågspån!

På en cirkusworkshop arbetar vi, förutom med kroppen och olika cirkusdiscipliner, även med mod, tillit, samarbete, problemlösning, matte, teknik, respekt och inte minst tålamod.Cirkusskolan kan givetvis anpassas efter ålder och antal elever, tid och längd (antal tillfällen/dagar).Den kan göras som prova-på eller med ett mål, en avslutande föreställning, för publik…I klassrum eller i gymnastiksal.Cirkus är för alla!

Kontakt

Hans Nordström
info@duodanzeros.com
Yttersvängen 9, 65468 Karlstad
070-290 39 80


Rackstadmuseet

Lera för framtiden!

Vad vill unga av idag berätta och bevara för kommande generationer? Vad ägnar vi vår fritid åt? Vilka tankar om fred och frihet finns. Vad är värt att leva för? Vi vill att elever i Värmland får uttrycka sig och sina synpunkter genom att skapa figurer i lera med inspiration från Terrakottaarmen. Figurerna ska ge en bild av vår samtid, vad eleven tycker är viktigt just nu. Lerfigurerna kommer att brännas och bevaras. De kommer att ställas ut på Rackstad Museet och ev runt omkring i Värmland.

Kontakt

Monika Jansson
monika@rackstadmuseet.se
Kungsvägen 11, 671 41 Arvika
070-212 44 22


Värmland Classical Players

Musiksaga

Musiksaga 1: Följ med flickan Lia från Vivaldis barnhem i Venedig. En berättelse om Vivaldi och barnhemmet, och 1600-talet, till Vivaldis 4 årstider spelat av Värmland Classical players. Där åhörarna även medverkar genom att med hjälp av olika rekvisita illustrera de olika årstiderna. Musiksaga 2: En berättelse om Bach, Mozart, Beethoven och Haydn, 1700-talet, stråkkvartettens instrument och historiska klarinetter till Mozarts Eine Kleine Nachtmusik, hans klarinettkvintett mm

Kontakt

Anna Åkerlind
anna.aakerlind@gmail.com
Ottebols Gård Hagen, 67191 Arvika
073-0784412


Framtidsfrön

Skapa en bok

FramtidsFrön och Värmlands bokfestival låter er klass vara med och skapa en helt egen bok som trycks upp med proffshjälp av ett bokförlag och tryckeri. Klassen får sedan presentera och sälja boken på Värmlands Bokfestival 2019. Vilken typ av bok det blir är helt upp till klassen; bilderbok, noveller, kokbok eller kanske fotobok. Låt fantasin och kreativiteten flöda!

Kontakt

Framtidsfrön
Ida Nilsson
ida.nilsson@framtidsfron.se
Lagergrens gata 2, 652 14 Karlstad
076-1608710