Gustavsfors hembygdsgård, Hagfors kommun

Först ut att ta emot internationella konstnärer var konstföreningen "Innan luften går ur" i Gustavsfors hembygdsgård, Hagfors kommun. Konstnärerna Sidsel Bonde och Sara Nielsen Bonde var på plats en vecka i början av september 2019. Nu verkar de på distans och återkommer en månad i maj 2020.

Sidsel Bonde

Biografi

Sidsel Bonde är född 1992 Sønderborg, Danmark. Sidsel arbetar med platsspecifika installationer i jordbrukslandskap och med publikationer i experimentella format. Hon har deltagit i flera internationella utställningar och residenceprogram med fokuset på ekologi och klimatkris. Senast på det tvärvetenskapliga residencet LandXcapes i Puglia, Italien av BJCEM samt det konstnärsdrivna Land404 i Blekinge, 2018.

Dessutom har Sidsel Bonde ställt ut på bland annat Bergen Kunsthal i Norge, Academiae Biennale i Bolzano, Charlottenborg Kunsthal i Köpenhamn och Tønder Kunstmusuem i södra Jylland. Hon har en Master of Fine Arts från Kunstakademiet - Institutt for Samtidskunst i Bergen (2019) och en kandidatexamen från The Danish Royal Academy of Fine Art, School of Design, i Köpenhamn (2015).

Sara Nielsen Bonde

Biografi

Sara Nielsen Bonde är född 1992 Sønderborg, Denmark. Sara har ägnat sig åt konst sedan 2011, när hon började studera på BGK Syd på Sønderjyllands Kunstskole. 2014 kom hon in på det femåriga programmet i fri konst på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm där hon tog sin master våren 2019. Under studierna på Kungliga Konsthögskolan har hon dragits till platser med nära koppling till naturen. Detta har lett till flera resor utomlands, bland annat en termin som utbytesstudent på Kunstakademien i Tromsø.

Sara har deltagit i nationella och internationella grupp- och separatutställningar, till exempel Fossils from Future, 2016 i samarbete med Jonas Bentzer på Museo de la Ciudad de Queretaro i Mexico. Senast hade hon en separatutställning på Artipelag i samband med sin utnämnelse som årets Fredrik Roos stipendiat 2019.