Nyheter Kulturutveckling

Dahyu Hashimi kommer att jobba med filmproduktion och talang

Dahyu Hashimi har erfarenheter av att vara frilansfilmskapare och har jobbat inom film, TV och reklambranschen i Afghanistan.

Femton kulturutövare får kreativ karantän

Samisk dans och hemslöjd, animerad film, hundra röster om Corona och utforskande av den värmländska naturen – det är bara några av de teman som kan hittas bland projekten som beviljats en kreativ karantän.

58 kulturarbetare söker Kreativ karantän

Många professionella fria kulturutövare vill ta chansen att delta i ett konstnärligt hemmaresidens. Flest sökande hittas inom kulturformerna bild och form respektive litteratur.

I väntan på Körkarlen

Region Värmland är medproducent till sändningen " I väntan på Körkarlen" som Västanå Teater släpper på midsommardagen kl 16.00.

Extra satsning på Värmlands bokfestival

I år blir det en extra satsning på Värmlands bokfestival den 13-14 november. Tillkännagivandet av Årets Värmlandsförfattare och litteraturstipendiaterna flyttas dit då regionen beslutat att inte delta på bokmässan i Göteborg som i år blir digital. Det blir även en extra satsning på att utveckla och marknadsföra de digitala sändningarna som är möjliga via Biblioteken i Värmland.

Sanning, lögn och språk. Inbjudan till den 8 september.

Åsa Wikforss. Maria Wetterstrand. Sanna Torén Björling. En filosof, en journalist och en före detta politiker kommer att bidra med, och resonera utifrån, sina olika perspektiv på temat sanning, lögn och språk.

Kreativ karantän – ett residens hemma

Region Värmland och avdelningen för Kulturutveckling utlyser tio så kallade ”hemmaresidens” för konstnärligt arbete. Här får professionella fria utövare inom film, litteratur, dans, slöjd, bild och form i Värmland möjlighet att fördjupa och utveckla sin konstnärliga praktik.

Bild och form tar plats inom regionens kulturutveckling

Det blir en fortsättning. Det treåriga projektet Plattform för samtida konstuttryck är på väg att avslutas. Kulturutvecklare Marita Axelsson Nordlund har haft uppdraget att skapa en plattform för att stärka möjligheterna att utveckla och sprida de samtida konstuttrycken i länet.

Karlstad och Årjängs kommuner lyfts fram i studie om enprocentsregeln

Den statliga konstnärspolitikens vilja är att skapa sådana villkor för de professionella konstnärerna att de kan basera sin försörjning på sitt konstnärliga arbete och att stimulera konstnärernas arbetsmarknad. För att kunna stödja denna vilja är det viktigt att följa regioners och kommuners inställning och utveckling. Den nyligen utkomna rapporten 1 % för konstnärlig gestaltning av offentlig miljö är en del av denna uppföljning.

Utbudsdagarna 2020. Anmälan och Save the date

Nu är anmälan öppen för Utbudsdagarna i Värmland 2020. Den 22 och 23 oktober presenterar vi spännande scenkonstföreställningar och utbudet av konstnärliga workshops för barn och unga.

Yr i mössan - inbjudan till tävling

Alla värmlänningar inbjuds till att skapa en huvudbonad i ren ull. Det enda kravet är att det är din egen komposition. Tävlingen utlyses i en tid då coronaviruset innebär att vi alla uppmanas att stanna hemma och hålla avstånd.

Residens på Alsters herrgård skjuts upp

Residenset med konstnären Maria Andersson på Alsters herrgård var tänkt att genomföras 2020 men skjuts upp till 2021.

Så här gör du för att streama ett evenemang

Vilken teknisk plattform passar bäst för ditt evenemang och vad skiljer de olika plattformarna åt? Vilken nivå ska man lägga sig på och hur når man ut till sin publik? Ta del av Region Värmlands tips om hur du streamar ett evenemang.

Textilt återbruk och täljd mekanik

Save the date! Återbruk av textil och plast med Johanna Törnqvist och täljd mekanik med Per Helldorff. En fortbildning för pedagoger i Värmland. Arvika den 28-29 oktober.

Tillbaka till Kulturutveckling