Bokfestivalen sänder live

Värmlands bokfestival 2020 blir av, dock inte i sin ordinarie fysiska form. Det blir istället livesändningar från två scener. Datum för årets arrangemang är den 13-14 november.

Region Värmland, som är projektägare för Värmlands bokfestival, följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har striktare direktiv kring fysiska konferenser och mässor.

Vi hade hoppats att kunna genomföra bokfestivalen fysiskt på Nöjefabriken men vi har hela tiden haft en parallell planering med ett digitalt alternativ. Nu när beslutet är taget, går vi all-in på att göra en bra och professionell digital sändning som når många värmlänningar. Vi ser nya möjligheter och hoppas att detta kommer att leda till nya läsupplevelser, säger projektledare Ricky Andreis.

Mark Levengood och Clara Henry bland gästerna

Bland gästerna som kommer att finnas med online från Nöjesfabrikens Stora Scenen finns Mark Levengood, Emelie Schepp, Vigdis Hjorth och Håkan Nesser.  På livescenen för ungdomsprogrammet med fantasyinslag kommer vi bland annat att möta Elias Wåhlund och Clara Henry. Det senare görs i samarbete med The Great Journey, Innovation Park.

Nackdelen med en digital bokfestival är att regionen inte kan erbjuda bokförsäljning via bokbord och inte heller livesändningar från Lilla Scenen, Värmlandsscenen eller Kunskapsscenen. Planen är att kunna erbjuda dessa författare en presentation genom korta förinspelade inslag. Den exakta formen för detta är ännu inte klar.

Mer om Värmlands bokfestival 13-14 november 2020 (varmlandsbokfestival.se)