Apptips

Att använda sig av en surfplatta i undervisningen har blivit allt vanligare. Vi har här samlat ett antal tips om appar och hur du som pedagog kan använda plattan i undervisningen. Texten under länkarna kommer från sidornas egna beskrivningar.

Appsök

Ett bra stöd för personer med olika former av funktionsvariationer. En tjänst som tillgänglighetsgranskar och analyserar appar.

Förskolepadda

Välkommen till en grundläggande guide för iPad i förskolan! Syftet med sidan är att alla som inte har så mycket datorvana (nybörjare) kan använda den för att komma igång med iPad. Du som redan är bekant med iPad finner således inget nytt här, förutom bloggen.

Pappas appar

Appar för barn. Hjälp för föräldrar och vuxna att hitta bra appar till barn.

Skolappar.nu

Skolappar är en webbplats där pedagoger recenserar appar som med fördel kan användas i skolan. Det som gör sajten unik är att vi kopplar apparnas användningsområden till syfte och förmågor i läroplanen för grundskolan. Inriktningen är grundskola, men ofta kan apparna användas av barn i förskolan och elever på gymnasiet.

Skoldatatek.se

Appar – med möjligheter. Apptips från Skoldatatek.se

iPads i skola och förskola

Öppen facebookgrupp. Här kan ALLA bidra med pedagogiska tips kring iPads i skola och förskola. Skriv om dina erfarenheter med iPads i förskola och skola. Berätta vilka appar du tycker är värdefulla, och vilka som inte är bra. 

Både pedagoger och apptillverkare är välkomna i gruppen.