Pressmeddelanden

Hälso- och sjukvårdsdirektören väljer att sluta en månad tidigare

Tobias Kjellberg väljer att sluta en månad tidigare än planerat och gör sin sista arbetsdag som hälso- och sjukvårdsdirektör på fredag. Det får konsekvenser för den fortsatta organiseringen.

Tobias Kjellberg slutar som hälso- och sjukvårdsdirektör

Hälso- och sjukvårdsdirektör Tobias Kjellberg lämnar sitt uppdrag från och med den 28 februari. – Det har inte varit ett enkelt beslut att fatta, men efter sex år känner jag att det är dags för någon annan att ta över, säger Tobias Kjellberg.

Värmländsk filmare prisades på Guldbaggegalan

Värmländsk filmare prisades på Guldbaggegalan

Emily Norlings kritikerrosade debut "Allt vi äger" har berört och rört om. På måndagskvällen tilldelades hon priset "Årets nykomling" på Guldbaggegalan.

Pia Vinborg blir ny ekonomidirektör i Region Värmland

Pia Vinborg har utsetts till ny ekonomidirektör i Region Värmland. Hon kommer närmast från Thermofisher Scientific i Uppsala, där hon varit vice president global finance för divisionen immunodiagnostik.

Rätt vård på rätt plats med 1177 Vårdguiden på telefon i egen regi

Rätt vård på rätt plats med 1177 Vårdguiden på telefon i egen regi

Den 1 november tog Region Värmland över 1177 Vårdguiden på telefon. I dag svarar ett trettiotal sjuksköterskor med lång erfarenhet av värmländsk hälso- och sjukvård när samtalen kommer. Det skapar förutsättningar för bättre vårdkoordinering.

Regionstyrelsen i korthet

Regionstyrelsen fattade i samband med tisdagens sammanträde bland annat beslut om överlåtelse av Vårdcentralen Grums och tillförordnad regiondirektör.

Kultur- och bildningsnämnden i korthet

Kultur- och bildningsnämnden hade sammanträde på torsdagen och beslutade bland annat om bidrag och årsanslag till en rad verksamheter och organisationer.

Kollektivtrafiknämnden i korthet

Kollektivtrafiknämnden beslutade i samband med torsdagens sammanträde bland annat om att Region Värmland ska ta över Jumbolansen i egen regi.

Regionala utvecklingsnämnden i korthet

Vid sitt sammanträde 4 december beslutade den regionala utvecklingsnämnden bland annat om medel till ett Norgeprojekt, om ett remissvar om E18 och om att ta fram en strategi om Värmland som hästlän.

Region Värmland kan vinna Svenska Jämställdhetspriset 2020

Region Värmland kan vinna Svenska Jämställdhetspriset 2020

Region Värmland är en av fem finalister som kan vinna Svenska Jämställdhetspriset 2020. – Det är fantastiskt roligt. Vi har varit nominerade tidigare, men aldrig gått till final, säger Marianne Nilsson, jämställdhetsstrateg.

Projekt ska rädda Finnskogens berättelser för framtiden

Klarälvdalens folkhögskola har fått projektmedel för att samla in nya berättelser om Finnskogens natur och kultur. – Det är en viktig satsning för att uppmärksamma och bevara Finnskogskulturen, säger Lisa Carlsson, projektledare för Skogsliv.

Succé när yngre lär äldre om det digitala

Succé när yngre lär äldre om det digitala

Det digitala utanförskapet bland äldre ökar. För att vända trenden har alla som är 65 år eller äldre, i alla värmländska kommuner, bjudits in till digitala inspirationsträffar. Intresset har varit större än förväntat. Dessutom har broar byggts över generationerna.

Trafikdirektör Jessika Lundgren får nytt uppdrag

Jessika Lundgren lämnar uppdraget som trafikdirektör i Region Värmland. Hon blir från den 1 mars ny vd för HSB Värmland, där hon suttit i styrelsen i fyra år.

Regiondirektör Anneli Snobl lämnar sitt uppdrag

Anneli Snobl avslutar sitt uppdrag som regiondirektör för Region Värmland den 30 november.

Region Värmland får närmare 25 miljoner ur kömiljarden

Region Värmland kommer att få ta del av den andra delen av de prestationsbaserade utbetalningarna till regionerna inom ramen för kömiljarden. Enligt preliminära siffror rör det sig om cirka 25 miljoner kronor.

Fortsatt starkt miljöarbete i Region Värmland

Region Värmland bedriver ett fortsatt starkt miljöarbete. Det visar rapporten ”Öppna jämförelser miljöarbetet i regionerna 2019”, nyligen utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting.

Regionstyrelsen i korthet

Regionstyrelsen fattade i samband med tisdagens sammanträde bland annat beslut om samarbetsavtal med Svenska Rallyt och möjligheter till hållbart resande för regionens medarbetare.

Energisatsning med resultat   – fler värmlänningar väljer solceller

Energisatsning med resultat – fler värmlänningar väljer solceller

Sedan våren 2018 har Region Värmland samordnat arbetet med att stötta fler i övergången till förnybar energianvändning. Resultatet av satsningen visar på ett stort intresse för energi- och klimatrådgivning. Och allt fler installerar solceller.

Många barn och ungdomar har upptäckt bokfestivalen

Många barn och ungdomar har upptäckt bokfestivalen

Hela 1 500 barn och ungdomar från skolor runt om i Värmland kommer till Värmlands bokfestival på fredag. Den dag då programmet är speciellt utformat för en ung publik.

”Vi har redan kraftsamlat!”

Värmland och Örebro är redo att bidra i utvecklingen av ett starkt svenskt försvar, nationell beredskap och höjd samhällssäkerhet.

Tillbaka till Pressrum