Ytterligare tre fall av nya coronaviruset i Värmland

Tre nya fall av det nya coronaviruset har bekräftats i Värmland. Några har identifierats via smittspårning och har koppling till tidigare fall.

Ytterligare tre personer i Värmland har testats positivt för det nya coronaviruset. Några av dessa har koppling till tidigare fall och har identifierats genom smittspårning.

– Vi har också något fall där vi inleder ny smittspårning omedelbart, säger Ingemar Hallén, smittskyddsläkare.

När nya fall konstateras inleds smittspårning i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att man spårar närkontakter som skett under de dagar som den smittade haft symtom.

Hittills har fem fall av coronavirusinfektion konstaterats och ett hundratal prover tagits i Värmland.

– Liksom i tidigare fall har personerna smittats utomlands eller varit i kontakt med personer som smittats utomlands, säger Ingemar Hallén.

Fortsatt kommunikation från Region Värmland
De första fallen i Värmland kommunicerades under en presskonferens onsdagen den 4 mars. Framöver kommer nya fall att kommuniceras genom pressmeddelanden. Media kan i anslutning till att dessa publiceras höra av sig till berörd kontaktperson.

Vid frågor om coronavirus

Har du till exempel hosta, feber eller halsont kan du få goda egenvårdsråd på 1177.se.

Besök folkhälsomyndighetens webbplats. Där finns bra frågor och svar om det nya coronaviruset.

Ring 113 13 om du har allmänna frågor om det nya coronaviruset.

Ring 1177 på telefon när du har feber, hosta eller andningsbesvär och om något av följande stämmer in:

• Du har under de senaste 14 dagarna varit på platser där det pågår smittspridning på grund av coronaviruset. Information om berörda områden finns på 1177.se och Folkhälsomyndighetens webbplats.
  • Du under de senaste 14 dagarna varit i närkontakt med någon som har sjukdomen covid-19 (coronavirusinfektion).