Region Värmland lanserar sin första podd

Psykologerna Ida Martinsson och Paola Gelvez Fuenzalida ligger bakom Region Värmlands första podd.

Region Värmland lanserar sin första podd

Nu tar Region Värmland klivet in i poddvärlden med Traumapodden, en podd om psykisk traumatisering. Traumapodden är ett initiativ från Centrum för traumatisk stress (CTS) och psykologerna Ida Martinsson och Paola Gelvez Fuenzalida.

Podden är tänk att fungera som ett stöd till övrig behandling inom CTS och riktar sig till befintliga och presumtiva patienter som upplevt olika typer av trauma.

– Det känns viktigt att göra information tillgänglig på andra sätt än enbart text, fysiska möten och föreläsningar. Som profession behöver utveckla hur vi når ut och poddformatet är ett jättebra komplement till övrig verksamhet, säger Paola Gelvez Fuenzalida.

Traumapodden består i dagsläget av 8 avsnitt där Ida och Paola hanterar olika ämnen i dialog med varandra.

Avsnitten finns där poddar finns och på 1177.se.