Ny omgång Kreativ karantän utökad med fler konstarter

Region Värmland och avdelningen för kulturutveckling utlyser på nytt uppdrag Kreativ karantän. Denna gång erbjuds det till 20 hemmaresidens. Ett tillägg till utlysningen i juni är att även professionella inom musik och teater kan söka.

Kultur- och bildningsnämndens ordförande Elisabeth Kihlström är nöjd med att ytterligare omfördelningar kan göras och användas på bästa sätt för att stärka det värmländska kulturlivet som påverkats och fortsatt påverkas av coronapandemin.

I de verksamheter som finns inom nämndens ansvar har vi omfördelat många miljoner och utlyst olika typer av stöd. Både till kulturskapare och till idéburna organisationer för att kunna  påverka effekterna av folkhälsan. Förhoppningen är att nå ut brett.

Satsningen på Kreativ karantän är viktig för länets professionella kulturskapare och i denna utlysning öppnar Region Värmland nu även för sökande från musik- och teaterområdena.

De som kan söka Kreativ karantän är professionella fria utövare inom film, litteratur, bild och form, hemslöjd, dans, musik och teater kan söka och boende i Värmland. Sökanden kan även vara en professionell konstellation av fler utövare inom dessa discipliner.

Kontaktpersoner för respektive område och ansökningsformulär finns på regionvarmland/kulturutveckling. Ansökan är öppen från och med nu och till den 1 november.