Region Värmland förtydligar: Kom på din vaccinationstid om du inte hör något annat

Den som har en tid för vaccination bokad och som inte får andra besked från Region Värmland ska komma på sin tid.
– Vi kommer att höra av oss till alla som berörs av ändringar eller ombokningar, säger Madelene Johanzon, områdeschef.

Efter uppmaning från Folkhälsomyndigheten pausade Region Värmland i dag vaccineringen med Astra Zenecas vaccin. Detta som en försiktighetsåtgärd i väntan på besked från nationella och internationella myndigheter.

I praktiken innebar detta att vaccinationen ställdes in på sex mottagningar i länet under tisdagen, i Arvika, Hagfors, Karlstad (Löfbergs Arena samt KCCC), Säffle och Årjäng. Den som hade en tid bokad på någon av dessa mottagningar kommer att kontaktas för att få en ny tid. Mottagningarna öppnar på nytt under onsdagen.

Under dagen har regionen fått frågor om vad som gäller för den som har tid bokad för vaccination.

– Då vill vi förtydliga att om man inte hör något annat från Region Värmland så ska man komma på sin bokade tid. Vi kommer att höra av oss till alla som berörs av ändringar eller ombokningar, säger Madelene Johanzon, chef för område öppenvård.

Den som får ett textmeddelande (SMS) för att påminna om en redan avbokad tid ska bortse från detta.

– Tyvärr har vi inte kunnat stänga av påminnelser för alla som är berörda. Vi beklagar detta, men hoppas på överseende och tålamod.

Tidbokningen via telefon och e-tjänsterna på webbplatsen 1177.se håller stängt då de personer som redan varit inbokade för vaccination står först i kö för att få en bokad tid innan fler släpps på för att boka tid.

Du som nyligen har vaccinerats med Astra Zenecas vaccin och har funderingar kan läsa mer på Folkhälsomyndighetens webbplats.