Vaccinbokning för personer med LSS-insatser och personlig assistans

I dag tisdag öppnar bokningen för vaccination mot covid-19 för personer som omfattas av lagen om stöd och service, LSS, och personer med personlig assistans.

Vaccinationserbjudandet gäller personer som får stöd enligt LSS eller har personlig assistans (personer som får stöd enligt LSS eller har beslut om assistansersättning enligt socialförsäkringsbalken).

Det gäller oavsett om insatserna ges av privat eller kommunal utförare. Det finns två sätt att boka tid. Digitalt via e-tjänsterna på webbplatsen 1177.se.

Den som inte har e-legitimation kan ringa tidsbokningen för vaccination mot covid-19. Det är ofta många som ringer i samband med att telefontiden öppnar på morgonen, men det går bra att ringa under öppettiderna hela dagen. Det är samma tider som erbjuds oavsett hur man bokar sin tid för vaccination och fler tider läggs ut löpande.

Personer som är beviljade LSS-stöd eller har personlig assistans kommer även få ett brev med information om tidsbokning hemskickat från sin hemkommun. Samma information finns att ta del av på webbplatsen 1177.se.

Region Värmland erbjuder avgiftsfria resor till din vaccinationsmottagning med allmän kollektivtrafik. servicetrafik och privat bil. På webbplatsen 1177.se kan du läsa mer om resor till och från vaccinationsmottagningen.