Nu öppnar bokningen för vaccin mot covid-19 för alla över 18 år

I dag måndag den 28 juni öppnar bokningen för vaccinering mot covid-19 för alla över 18 år i Värmland. Man ska ha fyllt 18 år för att vaccinera sig.

– Jag är glad att meddela att vi nu kan öppna tidsbokningen och därmed kan vi erbjuda alla som är 18 år eller äldre att vaccinera sig mot covid-19, säger vaccinationssamordnare Anders Nordmark.

Att tidsbokningen nu öppnar för vaccination för alla som fyllt 18 år eller är äldre innebär att alla 230 000 vuxna i Värmland kommer att ha erbjudits att boka tid för vaccination.

– Det finns tider att boka och om tiderna skulle ta slut när just du ska boka, ha tålamod och testa igen. Vi lägger ut tider löpande.

Man ska ha fyllt 18 år för att bli vaccinerad. Precis som för föregående grupper gäller följande i samband med vaccination mot covid-19:

• Tid bokas genom att logga in på webbplatsen 1177.se. Sök upp "Regional vaccinationsenhet" eller genom att kontakta Region Värmlands telefonbokning på 010-831 80 70.
  • Vissa personer behöver boka tid via tidsbokningen för att få en medicinsk bedömning innan sin vaccination. Det gäller exempelvis personer som haft kraftiga reaktioner efter tidigare vaccinationer eller som fått andra kraftiga allergiska reaktioner. Läs mer om vilka personer som behöver ringa för att boka tid.
  • Tid för dos 2 ges i samband med den första vaccinationen. Dos 2 ges cirka sju veckor efter den första dosen.
  • Ett brev med information om hur vaccination mot covid-19 bokas och vad som är viktigt att tänka på inför vaccinationen skickas till personer som är födda 2003-1992 och folkbokförda i Värmland.