Den bästa tiden för vaccination är nu

Den bästa tiden för vaccinering mot covid -19 är nu. Region Värmland närmar sig sluttampen av det största vaccinationsuppdraget någonsin. Alltför många uteblir från bokade tider.

– Vi vill att alla som är 18 och äldre, och ännu inte är vaccinerade, bokar tid nu. Det är nu vi har gott om tider med vaccin, bemanning och lokaler. Vaccinationsorganisationen med mottagningar runt om i länet kommer att börja avvecklas inom kort, säger vaccinationssamordnare Anders Nordmark.

Alltför många uteblir från bokade tider

Troligen är det sommarvärmen som har inneburit att många uteblir från sina bokade besök. I tisdags var det 30 personer vid en av länets vaccinationsmottagningar som inte dök upp på sin bokade tid.
 Jag vet att vi alla vill se en snabb återgång till ett normalläge i samhället och det kräver en hög vaccinationstäckning i alla åldrar. När personer uteblir ställer det till det ur många perspektiv, säger Anders Nordmark.

Det nationella tilläggsuppdraget att vaccinera 16- och 17-åringar kommer att ske med start under augusti.

Region Värmlands rekommendation i punktform

• Kom på din vaccinationstid. Omboka om du behöver.
  • Du som behöver omboka din tid: Logga in via 1177.se och välj ”omboka tid”. Om du inte kan logga in till e-tjänsterna ring på 010-831 80 70.
  • Du som ska studera: Påbörja gärna din vaccination innan terminsstart – du kommer att kunna få din andra vaccindos på studieorten.
  • Region Värmland är just nu i den sista fasen av arbetet med att erbjuda vaccination till hela den vuxna befolkningen – du som vill vaccinera dig, passa på nu. Det är enklast nu.