Drop-in-vaccination mot covid-19 på fyra vaccinationsmottagningar

Nu kan den som ännu inte vaccinerat sig mot covid-19 komma till drop-in-mottagning. Region Värmland erbjuder under veckan drop-in på vaccinationsmottagningarna i Arvika, Charlottenberg, Sunne och Torsby.

Den som ännu inte vaccinerat sig med sin första dos kan komma på drop-in mottagning. Satsningen på vaccinationsmottagningarna är ett steg i att utöka möjligheten för fler att ta sin första dos.

– Man kan helt enkelt dyka upp utan att i förväg ha bokat en tid. Vi erbjöd drop-in-mottagning i Kristinehamn för några veckor sedan och nu testar vi vidare på fyra platser till, säger områdeschef Madelen Johanzon.

Den som får sin första dos via drop-in kommer att få en bokad tid för sin andra dos i samband med vaccinationen cirka fyra veckor senare. Det finns fortsatt gott om bokningsbara tider på alla vaccinationsmottagningar och värmlänningarna fortsätta att boka tider.

Vaccinationsarbetet går bra i Värmland och drop-in-mottagningarna är en del i den fortsatta utvecklingen.

– Vi är glada att så många redan valt att vaccinera sig, men vi vill ändå att så många som möjligt väljer att vaccinera sig nu. Det är nu vi har gott om vaccin, bemanning och lokaler. Att vaccinera sig nu är smidigare än någonsin och det är gratis. Vaccinationsorganisationen med mottagningar runt om i länet kommer inte att finnas kvar för evigt, säger Madelene Johanzon.

– Vi gör den här insatsen för att nå fler som inte redan tagit sin första dos och kan komma att göra andra insatser framöver. Vi följer hela tiden bokningstrycket tillgången till vaccin, säger Madelene Johanzon.