Webbinarium om manlighet och suicid

Torsdag 10 september 08:00 - 16:00

Konferensen Suicidprevention i Värmland – manlighet och suicid är inställd. Programmet genomförs i stället som ett webbinarium.

I Värmland är själmordssiffran (antal per 100 000 invånare) för män 3–5 gånger högre än för kvinnor. År 2018 var självmordssiffran för män 26,7 medan siffran för kvinnor var 8,6.

Det är viktigt att lyfta frågan och skapa förståelse för varför så många män begår självmord. Därför har Samverkansgruppen för suicidprevention i Värmland i år valt suicid och manlighet som tema för den konferens som nu genomförs som webbinarium.

Webbinariet är torsdagen den 10 september klockan 8:45–16.

Målgrupp

Webbinariet vänder sig till personer som av olika anledningar behöver förståelse för varför så många män tar sitt liv. Medarbetare i Region Värmland, länets kommuner, myndigheter, organisationer, företag, engagerade personer inom idéburna organisationer samt privatpersoner i Värmland är inbjudna.

Program

Bland föreläsarna finns både personer som forskar om suicid, och personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa och suicidtankar.

Mer information

Mer information om webbinariet, avgift och anmälan finns på regionvarmland.se/suicidprevention.

Tillbaka till Regionens kalender