Så söker du projektmedel inom slöjd, konsthantverk samt bild och form

Tid
-

Vill du utveckla projekt inom slöjd, konsthantverk eller bild och formområdet? Vill du stärka dina utvecklingsmöjligheter? Vill du lära dig att skriva projektansökningar, stipendier eller stöd och argumentera för ditt område? Detta är en praktisk kurs om hur du söker projektmedel.

 

Under två dagar får du lära dig mer om hur man söker projektbidrag, stipendier och andra ansökningar. Föreläsning och diskussioner varvas med workshop. Du kommer få många konkreta tips och även öva dig praktiskt på att skriva ansökningar.

Kursen kommer att hållas av Helene Karlsson, konstnär och rutinerad projektledare verksam i Arvika. Helen har de senaste åren arbetat som projektledare för KRP-Kultur, ett kulturprojekt på Kronoparken i Karlstad med stöd från Kulturrådets projektmedel Kreativa Platser. Hon har även genom den feministiska konst-gruppen OTALT genomfört en stor performance i Arvika ”Förmödrarna” med stöd från Kulturbryggan. Helene kommer att berätta om sina erfarenheter av att söka och erhålla projektmedel, men också berätta om alla gånger hon varit med om att få avslag.

Kriterier för att bli antagen:

  • Du verkar inom områdena slöjd, konsthantverk eller bild och form.
  • Du bor i Värmland.
  • En motivering, den fyller du i anmälan (se nedan)

 

Datum: 16-17 september
Tid: 09.00-16.00  
Plats: Region Värmland, Lagergrens gata 2, Karlstad, lokal - Skeppet
Målgrupp: Utövare/föreningar/organisationer inom slöjd, konsthantverk samt bild- och formområdet. 
Kostnad: Kursen är kostnadsfri och lunch och fika ingår, men en avanmälan efter den 1 september debiteras med en kostnad på 250 kr. 
Anmälan: Sista anmälningsdag är 17 augusti. Begränsat antal platser!  

Anmäl dig här

Tillbaka till Regionens kalender