Värdet av konst

Tid
Torsdag 13 juni 11:15 - 16:15

Välkommen till del 3 Statens konstråds kunskapsnav offentlig konst. Dagen i juni, som är lokaliserad till Säffle, handlar om att förstå och utnyttja värdet av konst. Gästföreläsare är kulturredaktör och journalist Karolina Modig.

 

Karolina Modigs föreläsning bygger på boken Värdet av konst - för människa, näringsliv och samhälle (2013) som hon skrivit tillsammans med Erik Modig. Genom studier, forskningsresultat, artiklar och intervjuer har författarna sammanställt det värde som konst för med sig till företag, produkter, varumärken, individer och samhällen. Karolina går bland annat in på hur konsten kan få oss att tänka i nya banor, få produkter att associeras med hög kvalitet, företag att anses mer kreativa och attraktiva och samhällen att bygga identitet och stolthet.

Om kunskapsnavet
Inom den offentliga konsten har det under de senaste åren skett en stark utveckling i såväl Sverige som internationellt. Gestaltning ses inte längre bara som utformning av ett fysiskt konstverk, utan som en process som involverar platser, invånare och sociala relationer. Med Kunskapsnav offentlig konst vill Statens konstråd inspirera och stärka kommunernas utvecklingsarbete kring offentlig konst.

Konstrådets satsning omfattar Region Värmland genom projektet Plattform för samtida konstuttryck.

Dagen arrangeras i samverkan mellan Region Värmland och Statens Konstråd med stöd från Kulturrådet. 

Karolina Modig arbetar som redaktör och journalist; hon är redaktör för ICON Magazine och skriver om konst för bland annat Svenska Dagbladet, Konstnären och ArtLover. Hon fokuserar i sina uppdrag på kultur och samhälls- utveckling, med särskilt intresse för hur konst och kultur påverkar människors tankar och det samhälle vi lever i. Hon är grundare av kultursajten Below Beneath. Utbildad på JMK, JMG och Poppius (journalistik), samt på KV Konstskola i Göteborg.

Målgrupp

Tjänstepersoner och politiker i de värmländska kommunerna samt Region Värmland.

Program

Datum: 13 juni

Tid: 11.15–16.15

Plats: Stadshuset, Kanaltorget 1, Säffle

Lokal: Säfflesalen

11.15 Kaffe och välkommen, Marita Axelsson Nordlund, Region Värmland och Åsa Viktoria Wihlborg, konsult Statens Konstråd.

11.30 Åsa Mårtensson, projektchef för Kunskapsnav offentlig konst, informerar om navets fortsatta arbete.

12.00–13.00 Lunchseminarium med Karolina Modig.

13.00 Modererat samtal med Karolina och deltagare.

13.30 Gruppdiskussioner/workshop utifrån föreläsningen.

14.30 Fika

14.45–16.00 Bodil Hedberg Petersson berätta om sitt uppdrag som konstnärlig ledare i Säffle kommun och de två projekt hon arbetar med; Utställningar i Vattentornet. Under perioden juni-oktober och konstnärlig gestaltning vid nya simhallen i Säffle.

Vi besöker Vattentornet där konstnär Gunilla Bandolin har sin kommande utställning.

16.00–16.15 Tack och avslut

 

Anmäl dig här   OBS! Ange eventuell allergi eller alternativ kost i anmälan.

Sista anmälningsdatum den 27 maj 2019, begränsat antal platser.

Ladda ner inbjudan som pdf

Dagen är avgiftsfri för målgruppen (se ovan). Vid frånvaro som ej annonserats två dagar före debiterar vi en kostnad på 250 kronor. Övriga som önskar delta betalar en avgift på 600 kronor.

Kontakt vid frågor om programmet: Marita Axelsson Nordlund, Utvecklare bild och form, Region Värmland. Tel. 070-681 10 72, e-post: marita.axelsson@regionvarmland.se

Tillbaka till Regionens kalender