Till startsidan

Hanna Gustavsson - God morgon

Konstnär Hanna Gustavssons verk God morgon

© Hanna Gustavsson/Bildupphovsrätt 2019

Gustavsson är illustratör, serietecknare, författare och konstnär. Hon är född 1985 och bosatt i Stockholm och studerade grafisk formgivning och storytelling på Konstfack där. Hon arbetar främst med illustration och debuterade som bokförfattare 2013.

Hennes Nattbarn vann Seriefrämjandets pris Urhunden för 2013 års bästa originalsvenska seriebok. Hennes Iggy 4-ever nominerades till Augustpriset 2015 och Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur 2016.
Hon har producerat grafiska verk, screentryck i samarbete med Grafikens Hus, bland annat inför utställningen Vi har en viktig grej på gång – konsten att förändra med bild.

I Månadens verk hos Region Värmland i sommar syns Iggy och hennes mamma.

"Iggy går i åttan och hatar sitt liv i största allmänhet. Skolan är tråkig, killarna är störiga och stämningen mellan henne och bästisen Julle blir allt mer irriterad. Till råga på allt går Iggys mobiltelefon sönder och katastrofen är ett faktum.

Iggys mamma är trött på att inte kunna kommunicera med sin dotter. Incidenten med mobiltelefonen blir droppen, och Iggy försöker desperat hitta en lösning på problemet.

I ett försök att fly de störiga killarna i skolmatsalen hamnar Iggy och Julle med ett gäng i nian som de blir kompisar med. Det blir starten på något nytt och spännande, samtidigt som en ny rivalitet blossar upp.

Utan vare sig smartphone eller pengar måste Iggy hitta en väg ut ur sin ökande frustration över omständigheter hon inte kan påverka. På Valborgsnatten ställs allt på sin spets och något händer som kanske, kanske får saker att förändras..."

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?