Region Värmland logga

AiR Värmland på Konstnärernas kollektivverkstad i Karlstad

Konstnärerna Eliska Kovacikova och Rolf Gustafsson hade en residensperiod på Konstnärernas kollektivverkstad i Karlstad.

Collage från KKV:s verksamhet

Konstnärernas kollektivverkstad

Eliska Kovacikova och Rolf Gustafsson hade residens på Konstnärernas kollektivverkstad, Värmland (KKV) i Karlstad i maj 2022.

Vistelsen gjorde det möjligt att arbeta och möta konstlivet i Värmland samt under en koncentrerad period fördjupa det konstnärliga arbetet utifrån de grafisk tekniker som erbjuds på produktionsplatsen KKV. Här finns tid till att tänka nytt, skapa nya idéer, samarbeta och stärka ditt nätverk.

Residenset, en konstnärlig vistelse, är ett samarbete mellan AiR Värmland, KKV och Karlstads kommun.

Restidenskonstnärerna 2022

Nedan kan du läsa mer om respektive konstnär.

Läs mer om Eliska Kovacikova här.

Läs mer om Rolf Gustafsson här.

Historia om KKV

KKV är en produktionsplats för Värmlands konstnärer som har funnits sedan 1986. Här möts och arbetar konstnärer från hela regionen och ibland konstnärer från andra platser i Sverige. Här finns möjlighet att arbeta med olika tekniker och material som screentryck, fotopolymer, screen, högtryck, torrnål, koppargrafik, fusing och screentryck på glas.

KKV ligger i industriområdet Zakrisdal, Karlstad. I närområdet finns också ateljéer där flera konstnärer har sin dagliga arbetsplats.

AiR Värmland KKV anordnas med stöd av Kulturrådet, Karlstads kommun och Region Värmland.

Fakta om Zakrisdal

Zakrisdal är ett tidigare fabriksområdet. Ammunitionsfabriken Zakrisdal började byggas år 1940, mitt under andra världskriget. Fabriken byggdes ut i etapper fram till år 1950. Zakrisdalsverken som den också kallats, var i drift fram till år 1994, då verksamheten flyttades till Bofors i Karlskoga.

Mer om Zakrisdal (karlstad.se).

Sidan uppdaterad