Till startsidan

Bokmässor

Ett viktigt och värdefullt uppdrag för Region Värmland är att arrangera Värmlandsmontern på Bokmässan i Göteborg och Värmlands bokfestival i Karlstad. Det är en del av läs- och litteraturfrämjandet.

Värmlands bokfestival

Värmlands bokfestival är en årligen återkommande fest för alla som tycker om litteratur och kultur. Bokfestivalens syfte är att stärka den värmländska litteraturen och främja skapandet och läsandet bland barn och unga. 

Delta digitalt via länets bibliotek

Genom att erbjuda och utveckla digitala sändningar via Bibliotek Värmland vill vi öka tillgängligheten, delaktigheten och kvaliteten för alla i länet. I samarbete med bibliotek, skolor och andra verksamheter underlättar vi för fler att på olika sätt delta i festivalen. Vi erbjuder även bussubventioner för att skolelever ska kunna besöka festivalen. 

På festivalen lyfter författare och kulturskapare i länet fram sina aktuella verk. Det sker i en härlig mix med särskilt  inbjudna författare och inspiratörer från hela landet. 

Program och all annan information om Värmlands bokfestival hittar du på varmlandsbokfestival.se.

Du kan också följa bokfestivalen på Facebook.

Festivalgeneral Ricky Andreis på Värmlands bokfestival i november 2019.

Elisabeth Härenstam (mitten) blev årets Värmlandsförfattare 2019. Författarna Marit Kapla och Helena Lundgren Lundin fick varsitt litteraturstipendium. Här är pristagarna på Värmlandsmonterns scen tillsammans med kultur- och bildningsnämnden ordförande Elisabeth Kihlström (till höger) och avdelningschef Nina Höjdefors.

Värmlandsmontern

Värmlandsmontern på Bokmässan i Göteborg presenteraa aktuella författare och föreläsare med värmländsk anknytning. Syftet är att stärka och lyfta den den Värmländska berättartraditionen på ett nationellt plan. Främst inom litteratur, men även inom film, teater, dans, slöjd samt genom läsfrämjande, forskning, kultur och pedagogik. I montern samarbetar vi med Föreningen Värmlandslitteratur som säljer värmländsk litteratur.

I Värmlandsmontern tillkännages även vem som utsetts till Årets Värmlandsförfattare och vilka som får Region Värmlands litteraturstipendier.

Läs mer om Värmlandsmontern

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?