Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Värmlands bokfestival utökar för mer kultur till skolungdomar

Värmlands bokfestival utökar för mer kultur till skolungdomar

Årets upplaga av Värmlands bokfestival är tre dagar, en dag mer än tidigare. Det är skolprogrammet som får ta mer plats och nu har en helt egen dag plus en dag som ungdomarna delar med den vuxna publiken.

Detta samt en programpunkt om Ukraina med poesi, bilder och musik. Det är två saker som litteraturutvecklare Ricky Andreis lyfter fram inför årets bokfest i november. Och parallellt med detta många kända och mindre kända författare.

– I år har bokfestivalen utökat med en dag och denna första extra torsdag är enbart öppen för skolprogrammet och de allra yngsta, i låg- och mellanstadiet. Då har ännu inga utställare tagit plats men däremot erbjuds ett antal workshops som exempelvis skaparverkstad, animation och bokbinderi, säger Ricky Andreis.

Gunnar Wetterberg och Marit Kapla på Stora scenen och online

På Stora scenen, som alla kan följa online, möter vi bland andra Gunnar Wetterberg, Marit Kapla, Helena von Zweigbergk, Bengt Berg, Jan Jörnmark och Helen Wigh. Här blir det också intervjuer med Årets Värmlandsförfattare och litteraturstipendiater.

Årets Värmlandsförfattare prisas på fredagen

Det är på fredagen den 18 november som Årets Värmlandsförfattare och litteraturstipendiaterna kommer att tillkännages och prisas. Denna ceremoni är numera permanent flyttad från bokmässan i Göteborg till Värmlands bokfestival i Karlstad. Ricky Andreis säger att när bokfesten i Värmland växt sig så stark som den gjort så är det självklart att priserna delas ut där.

– Värmlands bokfestival väcker stort intresse och här kommer pristagarna att få ett ännu starkare och välförtjänt fokus.

Nytt för i år är ett samarbete med Karlstads universitet som sponsrar och står för innehållet på kunskapsscenen på lördag.

Faktaruta

  • Värmlands bokfestival 17-19 november 2022 (17:e endast för låg- och mellanstadiet).
  • Platsen är Nöjesfabriken i Karlstad.
  • Festivalen har 5 olika scener och 120 utställare.
  • Programmet växer fram på varmlandsbokfestival.se
    Här finns också festivalens öppettider.
  • Förra året besökte totalt 3500 Värmlands bokfestival
Värmlands bokfestival 2022

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?