;
Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Dags för vårutställning på Kyrkeruds folkhögskola

Dags för vårutställning på Kyrkeruds folkhögskola

Fredagen den 26 maj invigs den traditionella vårutställningen på Kyrkeruds folkhögskola. Under tre dagar förvandlas skolan till en utställningslokal och ett 70-tal kursdeltagare visar sina verk.

Vårutställningen är en tradition på Kyrkeruds folkhögskola utanför Årjäng. Nu är det äntligen dags för vernissage igen.

− Vi öppnar lokalerna och allmänheten och media bjuds in. I år blir det mycket skulptur utomhus vilket är roligt. Besökarna kan gå en skulpturpromenad och uppleva de fina omgivningarna här. Inomhus blir det fullt av konst, säger Jonas Lindström, biträdande rektor på Kyrkeruds folkhögskola.

Årets tema

Ett 70-tal kursdeltagare kommer att visa sina verk. Temat är ORO-RO-kaos-harmoni.

Moa Leijon går fördjupningsåret Skulptur och keramik och är en av vårutställningsproducenterna.

− Vi kommer från olika platser, är i olika åldrar och tycker om olika saker, men möts i vårt tema. Det är många personliga verk som ställs ut, reflektioner av världen, mående, människor och relationer.

Under tre dagar

Utställningen invigs den 26 maj klockan 13. Kultur- och bildningsnämndens ordförande Sofia Magnusson (S) invigningstalar och kulturskolan står för musikunderhållning.

Utställningen är även öppen under lördagen den 27 maj och söndagen den 28 maj, då mellan klockan 11 och 17. Under utställningen kan den som vill prova på screentryck på textil.

Moa Leijon
Kursdeltagare och vårutställningsproducent
Telefon: 073-073 53 24

Jonas Lindström
Biträdande rektor konstkurser
Telefon: 010-833 13 60

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?