Parkera som anställd vid Centralsjukhuset

Den 1 september 2021 börjar ett nytt parkeringssystem införas för besökare och personal vid Centralsjukhuset i Karlstad. Här får du information om vad det innebär för dig som är anställd och behöver parkera ditt fordon under ditt arbetspass.

Syftet med det nya parkeringssystemet är att det ska bli enklare att parkera och betala parkeringsavgiften. Digitala tavlor i området kommer att visa var det finns lediga platser.

Parkeringssystemet införs i etapper under hösten 2021. Först ut är plan fem i nya parkeringshuset som öppnar för personal samt parkeringsgaraget intill Klarälvsentrén.

Regionfastigheter ansvarar för parkeringsverksamheten. Företaget Apcoa Parking är upphandlad entreprenör för sköter drift, övervakning och kundservice.

För att erhålla personalavgift behöver du som anställd i Region Värmland skaffa ett konto i appen Apcoa Flow. I appen behöver du förutom ett betalkort registrera din e-postadress, användar-id (det nummer som du använder när du loggar in dig i en regiondator, t ex erbu02). Du måste även aktivera ”Automatisk debitering” i appen, sedan är det bara att parkera och åka in och ut, kamerorna och systemet sköter resten.

Mer information om Apcoa Flow finner du längre ned på sidan.

Parkeringsplatser för dig som anställd

På parkeringsområdena nedan kommer en kamera att läsa av bilens registreringsnummer när du åker in och ut. Du betalar för den tid du parkerar och systemet sköter själva betalningen. Inga e-tjänstekort behövs när du registrerat dig i Apcoa Flow, det är bara att parkera.

Följande p-platser ansluts till systemet 1 september 2021:

• Parkeringshuset P12 huvudentrén. Plan fem är öppet för personal så länge det finns lediga platser på det våningsplanet. På plan fem gäller personalavgift, på övriga våningsplan i parkeringshuset debiteras besöksavgift.

Följande ansluts från och med 1 november:

• Parkeringsgaraget P60 Klarälvsentrén (öppet för personal från och med 11 oktober - personalavgift gäller endast kl 20-08 i P60, övrig tid gäller besöksavgift.
  • P8, parkeringen utanför psykiatrihuset, infart från Älvgatan.
  • P6, parkeringen utefter "förlossningsinfarten", infart från Älvgatan
  • P5, utanför operationshuset, infart från Älvgatan
  • Parkeringen vid Regionens hus ansluts till systemet senare under hösten.

Parkeringsavgift och betalsätt

På vardagar klockan 07.00 till 17.00 kostar det 1.60 kronor per timme att parkera vid parkeringsplatser som är anslutna till parkeringssystemet. Övriga tider är det avgiftsfritt.

Undantag gäller för parkeringsgaraget P60 Klarälvsentrén där personalavgift endast gäller klockan 20.00 till 08.00 alla dagar. Övriga tider gäller besöksavgift i P60.

För att erhålla personalavgift ska du:

• Vara anställd inom Region Värmland.
  • Vara registrerad i personalsystemet Heroma.
  • Ha ett konto i en särskild app som heter Apcoa Flow.

I appen Apcoa flow behöver du som ovan nämns registrera ett betalkort, din e-postadress, fordonets registreringsnummer, användar-id (det nummer som du använder när du loggar in dig i en regiondator, t ex erbu02). Du måste även aktivera ”Automatisk debitering” i appen,

Fram tills 1 november då P5, P6 och P8 ansluts till det nya systemet med kameraregistrering är det avgiftsfritt för personal att parkera på dessa områden.

Observera att det endast är på parkeringarna som ansluts till kameraregistrering som det är möjligt att erhålla personalavgift. Förutsättningen är att du registrerat dig i appen Apcoa flow.

Det är förstås möjligt för personal att parkera på samtliga parkeringsområden och betala i p-automat eller inom 72 timmar i Apcoas webbportal, www.apcoa.se, men då gäller alltid ordinarie besöksavgift.

För den som väljer att inte registrera sig i Apcoa Flow eller betala besöksavgift skickas en faktura till fordonsägaren där besöksavgift debiteras. En faktureringsavgift på 59 kronor tillkommer.

Registrera dig i appen Apcoa Flow

Få reda på mer om Apcoa Flow och ta del av instruktion om hur du registrerar dig.

Viktigt att instruktionen följs, till exempel att "Automatisk debitering" markeras.