Parkera som besökare vid Centralsjukhuset

Från och med 1 september 2021 gäller ett nytt parkeringssystem vid Centralsjukhuset i Karlstad. Här får du information om vad det innebär för dig som är besökare och behöver parkera i anslutning till ditt besök vid sjukhuset.

Syftet med det nya parkeringssystemet är att det ska bli enklare att parkera och betala parkeringsavgiften när du parkerar vid centralsjukhuset.

Parkeringsplatser för dig som besökare

Från och med 1 september 2021 kan du parkera:

  • I parkeringshuset P12 utanför huvudentrén.
  • i parkeringsgaraget intill Klarälvsentrén (öppet kl 7-20)
  • Vid någon av de utvändiga parkeringsplatserna på sjukhusområdet  P4, P6, P9, P10, P11, P28.

Elektroniska skyltar utefter Rosenborgsgatan och Älvgatan kommer att monteras under hösten och visar var det finns lediga platser.

Nytt betalsystem – Apcoa Park&Go

Det nya parkeringssystemet Apcoa Park&Go införs i etapper under hösten 2021. Systemet innebär att ingen biljett, kort eller sms behövs. I stället läser en kamera av registreringsnumret på ditt fordon vid in- och utfart.

Systemet känner av hur länge bilen stått parkerad och du betalar endast för den tid du parkerar. Om du installerat appen Apcoa Flow är det således bara att parkera vid parkeringar som har kameraregistrering och gå därifrån.

Från och med 1 september är Apcoa Park&Go i drift i parkeringshuset P12 huvudentrén samt i parkeringsgaragert P60 intill Klarälvsentrén. Parkeringarna P4, P5, P6, P8 ansluts till kameraregistrering den 1 november. 

Instruktion till hur du registrerar dig i appen Apcoa Flow

Apcoa Flow instruktion (pdf)

För övriga parkeringsplatser än de som nämns ovan kommer parkeringsautomater för kortbetalning att finnas kvar. 

Betalsätt i samband med införande av nytt parkeringssystem

När du lämnar parkerngsplatser som med kamerasystem har du fyra olika betalsätt att välja på.  

Automatisk betalning

Automatisk betalning via appen Apcoa Flow. Avgiften dras per automatik varje gång du parkerar på sjukhusområdet. Innan du parkerar måste du registera dig direkt i appen med din e-postadress, ett giltigt kreditkort för betalningar och ditt fordons registreringsskylt. 

Betalautomat

Betalautomat finns vid ingången till parkeringshuset samt utanför utfarten. Du parkerar, gör ditt ärende inne på sjukhuset, knappar in ditt registeringsnummer och genomför din betalning direkt med kort när du kommer tillbaka. Därefter åker du ut och kameran registrerar då att du lämnat.  

Via webben

Betala i efterhand online via webben, har du bråttom kan du i lugn och ro betala i efterhand på betala.apcoa.se. Du har 72 timmar på dig att betala.

Faktura

Betala din parkering via faktura, väljer du att betala senare än 72 timmar efter att du lämnat parkeringen skickas en faktura till fordonets ägare på aktuellt belopp. Då tillkommer även en fakturavgift på 59 kronor.

Parkeringsavgifter

Parkeringsavgifterna för besökare varierar på sjukhusområdet. Avgifterna nedan gäller från och med 1 september på de parkeringar där kameraregistrering införts.

Parkeringshuset P12 huvudentrén

Vardagar klockan 06.00 till 21.00 betalar du 10 kronor per timme.
Vardagar klockan 21.00 till 06.00 samt helger betalar du 3 kronor per timme.

Parkeringsgaraget P60 Klarälvsentrén 

Vardagar klockan 06.00 till 21.00 betalar du 10 kronor per timme.
Vardagar klockan 21 till 06 samt helger betalar du 3 kronor per timme

Parkeringsplats P3 utanför förlossningsentrén

Vardagar klockan 07.00 till 17.00 betalar du 8 kronor per timme.
Övrig tid betalar du 3 kronor per timme.

Parkeringsplats P4, P6, P9, P10, P11, P28

Vardagar klockan 07.00 till 17.00 betalar du 6 kronor per timme.