Fortbildning i shibori och plåtslöjd

Tid
Måndag 28 oktober 09:30 - 16:00

Ta chansen att fortbilda dig i två slöjdtekniker under höstlovet. I två dagar får du lära dig mer om shibori-teknik och plåtslöjd.


Shibori har de senaste åren fått ett uppsving i Sverige. Det är ursprungligen ett japanskt hantverksbegrepp som betyder vrida, pressa och klämma. Mönster skapas med hjälp av träblock, snören och vikningar som pressar ihop tyget under färgbadet. Här får du lära dig tekniken från grunden av textilkonstnären och pedagogen Karin Welin.


Under fortbildningen får du även inspiration till återbruksslöjd av plåt i kombination med trä. Tillsammans med slöjdaren Gunnar Jeppsson funderar du kring verktyg, material och tekniska lösningar. Av material som oftast lämnas till återvinning slöjdar du kul och användbara saker.

Handledare Karin Welin, Karlstad

Karin är en konstnär med stort intresse för mönster. Hon gillar att skapa mönster genom shibori och textiltryck. Karin är utbildad inom textil på Konstfack och har arbetat både med produkter och offentliga utsmyckningar. De senaste åren har intresset för det pedagogiska arbetet vuxit och Karin har läst in behörighet till bildlärare. Förutom att hon arbetat inom skolan har hon haft workshops och kurser för både barn och vuxna inom färgning.

Handledare Gunnar Jeppson, Mörrum

Gunnar har en lång erfarenhet som plåtslöjdare och har arbetat många år som hemslöjdskonsulent i Blekinge. Han är en av författarna till boken Plåtslöjd som utkom 2014. Gunnar har breda och djupa kunskaper inom hårdslöjden, rör sig fritt mellan materialen och förmedlar sina kunskaper med entusiasm och kreativitet.

Fakta om fortbildningen

Fortbildningen kommer att vara på Mörmoskolan 7-9, en helt nybyggd modulskola på Hammarö. Under fortbildningsdagarna kommer du även få en rundvandring i de nya slöjdsalarna.

Datum: 28–29 oktober 2019
Tid: 09.30-16.00
Plats: Mörmoskolan 7–9, Hammarö

Målgrupp

Slöjdlärare i trä/metall/textil i grundskolan.

Kostnad

Kostnaden för två dagar är 800 kronor och inkluderar workshops, material till workshop, lunch och fika. Kostnaden är exklusive moms.

Information

Har du frågor om fortbildningen, ta kontakt med Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulent på Region Värmland. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Anmälan

Anmäl dig till fortbildningen. Sista anmälningsdag är 14 oktober. OBS! Begränsat antal platser. Anmälan är bindande efter den 1 oktober.

Inbjudan: Fortbildning för slöjdlärare i shibori-teknik och plåtslöjd

Tillbaka till Regionens kalender