Roligare att borsta tänderna

I dag fick alla Sveriges barn i lågstadieålder en extra bra anledning att borsta tänderna.
För nu har Folktandvården Sverige lanserat appen Rocka munnen, ett spel som gör tandborstningen till dagens roligaste aktivitet!

Med Rocka munnen kan man spela ett spännande spel och samla poäng för att smycka medlemmarna i Rocka Munnen-bandet på sitt eget personliga sätt.
Sedan är det bara att dra igång tandborstningslåten och -filmen som varar i två minuter och visar hur en bra rengöring av tänder och tandkött ska gå till.
– Det är ett suveränt verktyg för oss som jobbar med förebyggande tandvård i skolorna, säger Camilla Andersson, tandhygienist och munhälsostrateg vid Folktandvården Värmland.
– Vi hoppas också att föräldrarna ska känna likadant och slippa tjata på barnen, utan se tandborstningen som en kul grej att göra tillsammans med barnen.

Kvarnbergsskolan rockade loss

Camilla rockade loss med appen och ett femtiotal elever vid Kvarnbergsskolan i Karlstad, varav en del har varit med som testgrupp när appen togs fram.
Folktandvården i Värmland har, tillsammans med reklambyrån Bulldozer i Karlstad, varit initiativtagare till appen som nu sprids i hela landet.
Några timmar efter lanseringen låg Rocka munnen på femte plats på topplistan över mest nedladdade gratis-appar i familjesegmentet.