Hagforskliniken flyttar – 200 meter

Efter 47 år på Dalavägen 14 flyttar nu Hagforskliniken till Dalavägen 8. Vecka 44 är kliniken stängd och flyttlådorna vandrar de knappa 200 metrarna. Öppnar igen gör kliniken den 6 november.


Ewa Gran är i full fart med flytten

Senast Hagforskliniken flyttade var 1970, då bytte de till och med gata, från Skolgatan till Dalavägen. Nu är det bara nummer. Klinikadministratören Ewa Gran, har behandlat patienter på Dalavägen i 38 år.

– I dag är sista dagen i de här lokalerna, det är klart det känns konstigt. 

Kliniken brann 1978

Ett par elledningar i taket på ett behandlingsrum fattade eld den 1 februari 1978. Branden släcktes utan allt för stora konsekvenser och efter det byggdes det två behandlingsrum till och ett väntrum. Nu återgår kliniken till sju behandlingsrum igen, 39 år senare. De nya lokalerna bredvid polishuset i Hagfors har byggts om för att passa folktandvårdens behov och nu går flytten.

– Det blir lite spring, skrattar Ewa Gran fram och försäkrar om att de är installerade och klara den 6 november:

– Då är vi igång igen med patienter även om inte alla tavlor och inredning är på plats då. 

Skulle bli kriminalare

 När Ewa inte kom in på polishögskolan tipsade hennes mor henne om tandsköterskeutbildningen. Från Torsby gick flytten till Sunne och efter avslutade studier letade Ewa med ljus och lykta efter jobb. Tjänsten som Hagfors nästa tandsköterska sökte och fick Ewa.

– Som liten drömde jag om att bli kriminalare, nu blir vi grannar. 

Vill du följa Folktandvården Hagfors flytt under vecka 44 kan du göra det på Instagram och Landstinget i Värmlands konto

Akuta besvär under vår flytt? Ring 1177 för att nå jourhavande tandläkare.