Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Konferens om att förebygga psykisk ohälsa, skadligt bruk och självmord

Konferens om att förebygga psykisk ohälsa, skadligt bruk och självmord

Årets konferens om suicidprevention har rubriken Att förebygga psykisk ohälsa, missbruk och självmord. Välkommen att delta 8 september.

Bild med flera personer i olika åldrar och med olika yrken.

Alla behövs i arbetet med att förebygga psykisk ohälsa, missbruk och självmord. När du använder sociala medier för att berätta om suicidprevention – tagga gärna med #suicidpreventionivärmland.

Bakgrunden till rubriken är att många som tar sitt liv har skadligt bruk av alkohol eller droger av olika slag. Metoder och arbetssätt för att förebygga psykisk ohälsa, skadligt bruk och självmord påminner ofta om varandra. Att arbeta förebyggande för det ena blir också förebyggande för det andra.

Konferensen är till för personer som på något sätt arbetar för att förebygga psykisk ohälsa, skadligt bruk eller suicid. Det kan vara medarbetare inom Region Värmland, kommuner, myndigheter, företag eller idéburen organisation.

Bland föreläsarna finns forskare, personer som arbetar förebyggande och personer som har egen erfarenhet av skadligt bruk. Det utlovas både kunskap, hopp och inspiration.

Konferensen genomförs på Karlstad CCC torsdag 8 september klockan 9–15. Den direktsänds även via webblänk.

Mer information finns på regionvarmland.se/konferenssuicidprevention2022.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?