Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Flera möjligheter till mer kunskap och inspiration

Flera möjligheter till mer kunskap och inspiration

Konferensen ”Att förebygga psykisk ohälsa, skadligt bruk och suicid” genomfördes 8 september med närmare 500 deltagare. Under hösten erbjuds fler möjligheter till kunskap och inspiration.

– Jag vill tacka alla som var med på konferensen – både föreläsare, funktionärer och deltagare. Det är jätteroligt att det var så stort intresse och engagemang, säger Karen O´Quin.

– Att förebygga psykisk ohälsa, skadligt bruk och självmord är en samhällsfråga och något som vi alla kan bidra till. Vi tar med oss vad vi har lärt oss under konferensen och implementerar det i vårt dagliga arbete.

Nu finns fler möjligheter till inspiration och ökad kunskap. Berätta gärna för andra om vad som erbjuds under hösten.

Livsmod, livsglädje och livsmening – existentiella möten, 6 oktober

Tid och plats: 6 oktober klockan 18–20 i Karlstad

Målgrupp: Alla som arbetar med mänskliga möten och relationer

Kostnad: Ingen deltagaravgift

Arrangör: Regionala nätverket för suicidprevention i Värmland

Anmälan: Senast 29 september

Mer information och anmälningslänk finns här Pdf, 171 kB..

Hjärnkolls föreläsningsdag 10 oktober

10 oktober är det Världsdagen för psykisk hälsa och föreningen Hjärnkoll bjuder in till en eftermiddag med flera föreläsningar. Anmäl dig senast 4 oktober.

Mer information och länk till anmälan finns här.

Fokusvecka om psykisk hälsa 10–13 oktober

I samband med Världsdagen för psykisk hälsa arrangeras en fokusvecka om psykisk hälsa. Det erbjuds flera seminarier, workshoppar och föreläsningar om psykisk hälsa.

Arrangör är samverkansgruppen för Regional koordinering psykisk hälsa, i samverkan med kommuner, Region Värmland och brukar- och anhörigföreningar.

Mer information och länk till anmälan finns här.

Konferens om beroendevård 25 oktober

Konferensen har fokus på samsjuklighetsutredningens förslag kring skadligt bruk. På temat ”Från delar till helhet – en beroendevård som hänger ihop genom samverkan” sammanfattas betänkandet. Du får en beskrivning av hur Värmland jobbar framåt för att möta de intentioner och behov som utredningen beskriver.

Konferensen vänder sig till dig som arbetar inom en kommun eller region och möter personer med skadligt bruk, beroende och samsjuklighet. Även du som är intresserad av utvecklingsarbetet inom området är välkommen att delta.

Dagen arrangeras av den centrala ledningsgruppen tillsammans med den politiska styrgruppen för beroendevården i Värmland.

Anmäl dig senast 11 oktober.

Mer information och länk till anmälan finns här.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen