Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Inför hösten - vaccinera dig och stanna hemma när du är sjuk

Inför hösten - vaccinera dig och stanna hemma när du är sjuk

När många återgår till skolor och arbetsplatser efter lov och semestrar kan vi nu, liksom varje år, räkna med att fler får luftvägsinfektioner, även covid-19. Gällande rekommendationer till allmänheten är att stanna hemma när man är sjuk med symtom som kan vara covid-19, och att vaccinera sig.

Den som blir sjuk med symtom som kan vara covid-19, som feber, halsont, hosta eller snuva, ska stanna hemma. Det gäller alla åldrar, det vill säga även barn, inklusive den som är vaccinerad eller tidigare har haft covid-19. Provtagning avseende covid-19 vid symtom gäller fortsatt för personal och patienter inom vård och omsorg.

Läs mer här: Inför hösten: Vaccinera dig mot covid-19 och stanna hemma när du är sjuk — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?