100 trappsteg och Balansera mera – kampanj för bättre hälsa, styrka och balans

Små förändringar i vardagen kan ge stor positiv effekt på livskvalitet och hälsa. Ta 100 trappsteg eller armtag per dag. Ha fokus på mat, motion och mediciner. Om det handlar höstens kampanj för bättre hälsa, styrka, kondition och balans.

Kampanjen pågår under tiden 7 september–4 oktober 2020 och har två spår – 100 trappsteg och Balansera mera.

Region Värmland, länets kommuner och flera andra organisationer samverkar under kampanjen. Runt om i länet kommer det ordnas evenemang som ska inspirera och hjälpa personer i alla åldrar att komma igång med eller öka sin fysiska aktivitet.

100 trappsteg

100 trappsteg eller armtag om dagen är härlig vardagsmotion som ger dig starkare muskler, bättre balans och bättre kondition. Dessutom blir du gladare och piggare.
Läs mer här 

Balansera mera

När vi blir äldre ökar risken för att falla och få benbrott eller spricka i skelettet. Men var och en kan göra mycket för att själv förebygga fallolyckor.
Läs mer här 

Aktiviteter i Värmland

Flera kommuner och organisationer i Värmland kommer under tiden 7 september–4 oktober att erbjuda aktiviteter som uppmärksammar vardagsmotionens betydelse och ge tips på hur du kan förbättra hälsa, styrka, kondition och balans.

Efter sommaren kan du läsa mer om det här.