Till startsidan
Start / Samverkan, avtal och vårdval / Samlad coronainformation för dig som arbetar i kommun / Provtagning för personal som arbetar nära patienter (covid-19)

Provtagning för personal som arbetar nära patienter (covid-19)

För personal med patientnära kontakt inom vård och omsorg samt LSS som behöver provtas för covid-19 finns ett kompletterande särskilt spår med egenregistrerade provtagningskit

Egenregistrerade provtagningskit via lådan för vård- och omsorgspersonal

Du behöver ha e-legitimation för att kunna registrera ditt prov på webbplatsen 1177.se. Du behöver inte boka tid för att hämta eller lämna provet. En kod behövs för att kunna använda provtagning för personal. Provet behöver hämtas och lämnas under lådans öppettider.

För att provtagningskiten inte ska riskera att ta slut i lådorna behöver Regionservice kontaktas om det uppstår behov av att provta en hel personalgrupp.
Ansvarig chef ringer då telefonnummer 010-831 81 02 med uppgift om aktuell avdelning och hur många provtagningskit som behövs. Ni blir informerade om var och när ni kan hämta era provtagningskit. Färdiga prover ska sedan lämnas i den vanliga lådan.

Så här går det till:

1. Vid symtom som kan tyda på covid-19 kontaktar du din närmaste chef och får en kod för provtagning.
  2. Hämta testkit från lådan.
  3. Testa dig hemma, i bilen eller utomhus. Gå inte in i lokaler i anslutning till lådan och genomför ditt test.
  4. Scanna QR-koden i instruktionen för att komma direkt till registrering av provet via 1177.se. (Kod behövs för personalprovtagning.)
  5. Lämna in provet på avsedd plats i lådan igen. Det är viktigt att du lämnar provet i samma låda som du hämtade provtagningskitet ur.

Provsvar

Provsvar kan du se inom 2 dygn genom att logga in på webbplatsen 1177.se.

Godkänn aviseringar under inställningar i inloggat läge, så får du en avisering via sms eller e-post när provsvaret kommit.

Lådornas placering och öppettider

• Karlstad, Centralsjukhuset, Hus 2 personalingången, öppet vardagar 08.00-15.30.
    Ladda ner en karta som visar lådans placering (pdf) Pdf, 95 kB.
  • Arvika, mellan lastbryggan och personalingången, öppet vardagar 07.30-14.30.
  • Torsby, plan 2, vid entrén på baksidan (personalingång), öppet vardagar 07.30-14.00.
  • Säffle, Hus 1 godsmottagningen, öppet vardagar 08.00-10.45.
  • Kristinehamn, lastkajen som finns på baksidan av vårdcentralen, öppet vardagar 08.00-10.45

Egenprovtagning via provtagningsstation, hemleverans eller via apotek

Egenprovtagning kan också bokas precis som tidigare via e-tjänsterna på webbplatsen 1177.se. Vård- och omsorgspersonal väljer där alternativet ”Provtagning covid-19 vård- och omsorgspersonal - sjuk eller uppmanats att provta dig”. Ingen kod behövs.

Där kan medarbetaren välja mellan

• provtagning i bil på en provtagningsstation,
  • provtagningskit som hämtas på apotek av friskt ombud
  • och hemleverans.

Mer information om provtagning och beställning av provtagning finns på 1177.se.

Den som inte har giltig e-legitimation kontaktar sin vårdcentral för att boka provtagning där.

Mer information och frågor

Mer information om provtagning och beställning av provtagning finns på 1177.se.

Om du har frågor som du inte hittar svar på här eller på webbplatsen 1177.se kan du mejla till egenprovtagningcovid19@regionvarmland.se.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?