Rehabilitering i andra län och utomlands

Här hittar du hur du ska gå tillväga för att ansöka om en rehabiliteringsperiod utanför länet.

Ansökan

Du som är i behov av en rehabiliteringsperiod, tre alternativt fyra veckor, tar kontakt med din behandlande läkare som skriver ett läkarintyg. Här hittar du som läkare blanketten för neurologiska skador och sjukdomar samt blanketten för hudsjukdom och psoriasis.

Ansökningsblanketten ska fyllas i av dig som ansöker om en rehabiliteringsperiod. När du fått det ifyllda läkarintyget av din läkare skickar du både ansökningsblankett och läkarintyg till: 

Jonas Taheri Wiik
Försäkringsmedicinska utredningsteamet
Hus 73
Centralsjukhuset Karlstad
651 85 Karlstad.

Om läkare skickar in intyget på egen hand behöver du endast skicka in ansökningsblanketten, detta kan du fråga din läkare om. Du kan även beställa blanketterna hos handläggare Jonas Taheri Wiik.

 

Beslut om rehabilitering

Särskilt utsedda specialistläkare, så kallade uttagningsläkare, beslutar enligt särskilda uttagningskriterier om du får rehabilitering utanför Region Värmland. Kriterierna har utformats av central uttagningsgrupp i samråd med Handikappförbunden i Värmland. Alla som söker får skriftligt svar.

För dig med neurologisk sjukdom eller skada kommer besked om ansökan blivit godkänd eller inte i december och juni, beroende på när ansökan kommit in. Om du får ansökan godkänd i december kommer du åka på rehabilitering under våren och du som får ansökan godkänd i juni åker under hösten.

Rehabiliteringsorter

Vintersol

Ort: Teneriffa
Inriktining: Neurologiska skador och sjukdomar samt psoriasis
Webbplats: www.vintersol.com

Stiftelsen Mälargården

Ort: Sigtuna
Inriktining: Neurologiska skador och sjukdomar
Webbplats: www.malargarden.se

Stiftelsen Sommarsol

Ort: Vejbystrand, Ängelholm
Inriktining: Neurologiska skador och sjukdomar
Webbplats: www.sommarsol.se