Till startsidan
Start / Vård och behandling / Provtagning för personal som arbetar nära patienter (covid-19)

Provtagning för personal som arbetar nära patienter och omsorgstagare (covid-19)

Personal som arbetar i nära direktkontakt med patienter inom vård eller omsorg, det vill säga möter patienten i en vårdsituation, rekommenderas att testa sig för covid-19 vid symtom.

Hämta och lämna testkit via lådor

Du genomför egenprovtagning för covid-19 genom att hämta och lämna testkit via någon av lådorna vi har runt om i länet. Ingen tidsbokning eller kod behövs. Förutsättningar för att kunna använda sig av egenprovtagning är att du har en e-legitimation och svenskt personnummer. Det krävs för att du ska kunna registrera provet och koppla ihop det med din identitet.

Om du saknar e-legitimation kontaktar du din vårdcentral för provtagning där.

Lådornas placering, öppettider och mer information om provtagning mot covid-19 hittar du på webbplatsen 1177.se.

Provsvar

Provsvar kan du se inom 2 dygn genom att logga in på webbplatsen 1177.se.
Godkänn aviseringar under inställningar i inloggat läge, så får du en avisering via sms eller e-post när provsvaret kommit.

Mer information och frågor

Om du har frågor som du inte hittar svar på här eller på webbplatsen 1177.se kan du mejla till egenprovtagningcovid19@regionvarmland.se.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?