Kyrkeruds folkhögskola

På Kyrkeruds folkhögskola, konstskolan i Värmland, finns det möjligheter att utvecklas inom en mängd olika konstformer. Här kan du arbeta med måleri, textil, keramik, konstgrafiska tekniker, foto och skulptur.

Den konstnärliga profilen genomsyrar alla skolans utbildningar. Skolan med internat är belägen vid sjön Västra Silen, tre kilometer utanför värmländska Årjäng. Kyrkeruds folkhögskola startade under hösten 2017 en filial i Säffle. Filialen ligger i samma lokaler som Ungdomens hus och bedriver kurserna Allmän kurs, Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF), Etableringskurs och Svenska från dag 1. 

Försenade fakturor

Under sommaren har vårt ekonomisystem uppdaterats, vilket innebär att systemet varit nedstängt en period. Just nu är det nya systemet instabilt och vi har inte kunnat fakturera som planerat. Vi jobbar på det och era fakturor kommer så småningom!

Ett fåtal platser kvar!

Vi har ett fåtal platser kvar till våra kurser Konstnärligt basår – Bild och Form, Konstnärligt basår – Måleri samt Skulptur Terminskurs. Läs mer om våra utbildningar via länkarna i högerspalten. Gör din ansökan via länken i högerspalten på respektive kurssida eller via länken längre ned på denna sida ”Ansök här”.

Skulptur – Terminskurs med start hösten 2018

Välkommen att söka till vår nya terminskurs. Undervisningen på Skulptur – terminskurs tar sin utgångspunkt i olika material och tekniker inom det breda ämnesområdet skulptur. Mer information och länk till ansökan finner du via länken till höger.

Öppen Folkhögskola

Är du sugen på att träffa likasinnade och få utlopp för din kreativitet? Snart drar vi igång vår MålarSalong, som är en öppen folkhögskoleverksamhet. Varje torsdag från vecka 37 finns möjligheten att sammanstråla i en av skolans lokaler för att måla tillsammans.

 

Våra lärplattformar

På Kyrkeruds folkhögskola använder vi oss av lärplattformarna It’s learning och Schoolsoft. Klicka på länkarna för att komma direkt dit. 

It’s learning (öppnas i nytt fönster)  

Schoolsoft (öppnas i nytt fönster)

 

Följ oss på Instagram

 

 

Följ oss på Facebook liten

Sidan uppdaterades den 17 augusti, 2018